Italia. Român discriminat de un angajat al Poștei italiene. A fost acuzat pe nedrept că ar fi jefuit instituția publică

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii

Român discriminat de italieni: stătea pe o bancă, așteptând îngrijiri medicale când se trezește cu fața la pământ, acuzat pe nedrept că a jefuit Poșta, deși nimeni nu avea vreo dovadă.

Incidentul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 14 martie în apropierea de Manfredonia, Italia.

Constatarea avocatului Angelo Salvemini: victima, un bărbat de origine română, nevinovat, care stătea pe o bancă, a fost arestat pe nedrept. În vizorul avocatului se află angajatul Poștei, care l-a indicat fără dovezi pe român, ca fiind autorul jafului. 

 

Românul aștepta să primească îngrijiri medicale, când s-a trezit imobilizat de poliție

 

Bărbatul s-a aflat în locul nepotrivit, și mai ales la momentul nepotrivit. Stătea pe o bancă în vila municipală din Manfredonia, așteptând să vină timpul pentru a primi îngrijiri medicale la spital. Însă, în câteva secunde, a fost înconjurat și pus cu fața la pământ de un grup de polițiști, la comanda unui alt bărbat.

Un angajat al Poștei italiene, unde cu câteva secunde mai devreme fusese comis un jaf de către un individ înarmat cu o bară, l-a indicat ca fiind autorul furtului: „El el, el e”.

 

Românul a încercat să explice că nu este vinovat, dar nimeni nu l-a ascultat

 

Într-o notă de presă trimisă presei străine, avocatul lui Iulian, cetățean român și Manfredonean prin adopție, subliniază: "A fost târât la pământ și încătușat. În ciuda faptului că a negat orice responsabilitate, Iulian a fost urcat într-o mașină și dus la secția de poliție locală, unde a rămas câteva ore până când autoritățile și-au dat seama de greșeala făcută și l-au eliberat".

Arestarea aproape flagrantă a făcut înconjurul internetului datorită unei înregistrări video realizate de un cetățean care a filmat scena cu telefonul său mobil.

"Clientul meu și-a câștigat titlul de "tâlhar pentru o zi degeaba". „În înregistrarea video se poate aprecia atitudinea discriminatorie și vanitoasă a angajatului poștal, pe alocuri grotescă, care, însă, a provocat consecințe devastatoare pentru clientul meu.”

Românul a fost deosebit de afectat de incident, suferind chiar leziuni fizice cauzate de emoția momentului. „Voi evalua măsurile care trebuie luate și, mai ales, împotriva angajatului zelos", mai declară avocatul.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel