Italia. Român bătut cu sălbăticie, ucis și aruncat în șanț. Criminalul se apără: „De Crăciun m-a bătut fără motiv“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român a fost condamnat la 16 ani de închisoare, iar fratele său a fost achitat, după ce  anul trecut ar fi ucis un alt conațional și i-ar fi aruncat trupul, încercând să scape de crimă.

Descoperirea macabră a cadavrului românului de 55 de ani presupus ucis de doi frați români a fost făcut de un roman care mersese să își verifice  grădina în urma unor inundații din Laurentino. 

Într-un șanț, printre ramuri, rămășițele unei saltele, ale unui trunchi de copac, a zărit piciorul unui bărbat  și a chemat carabinieri. Descoperirea macabra datează din 12 mai 2019, dar a fost nevoie de zile pentru a stabili identitatea cadavrului și pentru a afla de ce se afla acolo.

Bărbatul decedat era Neculai Roșu, un român în vârstă de 55 de ani care locuia în Santa Palomba. Trupul neînsuflețit fusese aruncat lângă podul din via Casali di San Sisto după ce fusese bătut cu un par  și o bară de fier în timpul unui grătar alături de prietenii care locuiau în colibele improvizate din apropiere, și pedepsit pentru violența sa.

 „De Crăciun m-a bătut fără niciun motiv“

 

Pentru acea crimă, alt român Ștefan D. Munteanu, în vârstă de 37 de ani și fără cazier, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în timp ce fratele său Ioan, de 41 de ani, judecat pentru ucidere din culpă, a fost achitat. 

Potrivit procurorului, Roșu, deja bătut crunt, murise în  șanț, în timp ce pentru Curtea a III-a di Assise, prezidată de Paola Roja, victima era deja moartă când a fost aruncată, astfel încât doar Ștefan, cel care l-ar fi bătut, este văzut ca un criminal, în timp ce fratele său, Ioan, este cercetat doar pentru că se limitase la a-și ajuta fratele să scapă de cadavru. Un al doilea proces s-ar putea deschide în scurt timp asupra cazului. Procurorii au cerut inițial pentru cei doi frați, 21 respectiv 14 ani de închisoare.

loan Munteanu, cunoscut sub numele de Cristian, apărat de avocatul Concetta Alvaro, ea declarat în instanță: „Era mort. Nici măcar nu am participat la dispută“. Pe de altă parte, pentru avocatul Antonio Lazzara, Ștefan, clientul său, a recunoscut de la început fapta povestind cum că crima a avut loc pe fondul unei crize de furie, în timpul unei alte dispute cu Roșu. „De Crăciun m-a bătut fără niciun motiv, am ajuns la spital săptămâni întregi. Și în noaptea aceea a vrut să facă același lucru cu un prieten, care era și invalid. Am intervenit pentru a-l apăra. Eram beți, am vrut să-i dau o lecție și am pierdut controlul“, a declarat Ștefan Munteanu, citează Il Gazzetino.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel