Italia. Român, acuzat de abuz sexual, achitat de instanță: Victima susține că „a uitat“ violul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Victima violului "uită" violul. Un inculpat de 29 de ani, de origine română, a fost achitat de Tribunalul din L'Aquila de acuzațiile care au trenat asupra sa timp de patru ani.

În plângerea sa, acesta fusese acuzat că a amenințat-o pe partea ofensată să întrețină relații sexuale cu o a treia persoană; în timpul interogatoriului, arestatul declarase că el însuși avusese relații sexuale cu femeia, dar că acestea fuseseră consimțite.

La aproximativ patru ani de la acuzație, Tribunalul din L'Aquila, reunit în ședință colegială, l-a achitat pe A.S., în vârstă de 29 de ani, cetățean de naționalitate română, rezident în oraș, asistat de avocatul Gian Luca Totani, în urma unei expertize psihiatrice solicitate de aceeași instanță cu privire la persoana agresată, dar și pentru că în timpul anchetei nu au apărut nici probele tentativei și nici cele ale raportului sexual consumat.

Italia. Român, acuzat de abuz sexual, achitat de instanță

 

Tânărul de 29 de ani fusese arestat în baza plângerii unei fete care declarase că fusese amenințată cu un cuțit de către inculpat pentru a întreține relații sexuale cu o a treia persoană și că acesta îi furase telefonul mobil. În timpul validării arestului, tânărul declarase că el însuși a întreținut relații sexuale cu fata și că telefonul stricat i-a fost dat de aceasta.

Pentru procuror, românul urma să fie judecat atât pentru tentativă de agresiune sexuală, cât și pentru presupusa agresiune sexuală.

Între timp, aceeași Curte de Casație s-a pronunțat pentru eliberarea suspectului. Reținută în instanță (după mai multe încercări nereușite de a da de urma ei) în calitate de martor-cheie în cadrul procedurilor penale, fata a declarat că nu își amintește faptele.

Victima românului susține că „a uitat“ violul

 

Supusă de Curte unei expertize psihiatrice, aceasta a concluzionat prin faptul că este plauzibil ca tânăra să nu-și amintească ce s-a întâmplat în 2018 din cauza anumitor patologii de care suferă, dar, în același timp, nu exclude ca la acel moment tânăra să fi suferit de un fel de delir.

În cele din urmă, întrucât nu s-a ajuns la nicio probă, instanța a pus capăt procesului, achitându-l pe inculpatul român de toate acuzațiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel