Italia relaxează regulile de carantină: Părinții își pot scoate copiii la plimbare. Badantele au voie să iasă cu bătrânii

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul din Italia relaxează regulile de carantină. Astfel, potrivit unei directive oficiale publicate marți, 31 martie 2020, părinții își pot scoate copiii la plimbare în preajma casei. Totodată, sunt permise și plimbările necesare care țin de însoțirea sau îngrijirea bătrânilor și persoanelor cu handicap. 

O directivă a Ministerului Afacerilor Interne din Italia dă undă verde părinților să-și scoată copiii la plimbare. Totuși, există o serie de reguli care trebuie respectate: părintele care-i însoțește pe minori să fie unul singur, iar activitatea să aibă loc doar în preajma casei. În plus, cei care ies din casă trebuie să respecte distanța de 1 metru față de alte persoane și trebuie să fie echipați cu măști și mănuși.

"Doar un singur părinte are voie să meargă cu copilul sau copiii minori, deoarece această activitate poate fi considerată ca făcând parte din activitățile motorii în aer liber, atât timp cât este efectuată în proximitatea propriei locuințe. Se reamintește însă că nu sunt permise jocurile, activitățile recreative în aer liber, accesul la parcurile, vilele, zonele de joacă și grădinile publice", se arată în documentul publicat.

Persoanele care îngrijesc bătrâni au voie să iasă la plimbare

 

Același document anunță că sunt permise plimbările în jurul locuinței motivate de exigențele care țin de însoțirea sau îngrijirea bătrânilor și persoanelor cu handicap din partea celor care îi îngrijesc. Aceste plimbări sunt considerate ca fiind necesare pentru sănătatea persoanelor asistate. Și în acest caz sunt menținute restricțiile cu privire la circulația în grupuri și se recomandă distanța de 1 metru.

ATENȚIE! Toate celelalte restricții rămân în vigoare. Directiva se aplică doar părinților care trebuie să-și plimbe copiii în jurul locuinței și bătrânilor asistați pentru care plimbarea este necesară sănătății. În continuare nu este permisă desfășurarea de activități recreative și în aer liber și accesul în parcuri, vile, zone de joacă și grădini publice continuă să fie interzis. 

Iată documentul OFICIAL:

 (w670)

(w670)

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel