Italia redeschide două aeroporturi închise de aproape două luni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Italia şi-a anunţat astăzi intenţia de a redeschide săptămâna viitoare două dintre aeroporturile sale închise de aproape două luni - Ciampino de la Roma şi Peretola de la Florenţa, relatează AFP.

Cele două aeroporturi, închise de la 13 martie, vor fi redeschise începând cu 4 mai pentru zborurile de pasageri, a informat Ministerul Transporturilor într-un scurt comunicat de presă.

Ciampino, al doilea aeroport din Roma după Fiumicino, care nu s-a închis niciodată complet, este folosit în special pentru zborurile companiilor low-cost, mai ales Ryanair, care şi-a oprit la sol, până la noi ordine, 99% din avioanele sale.

Peretola, micul aeroport care deserveşte Florenţa, asta al doilea aeroport din regiunea Toscana, după cel de la Pisa, mult mai mare.

 

Măsurile stricte urmează a fi relaxate treptat 

 

Măsurile stricte de izolare în vigoare în Italia de la 10 martie urmează a fi relaxate treptat începând cu 4 mai, ceea ce va determina o reluare a unor deplasări între diferite regiuni din peninsulă.

Redeschiderea unor aeroporturi săptămâna viitoare va permite în special testarea unui nou sistem pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a precizat ministerul, fără a oferi detalii.

Chiar înainte de închiderea lor, aeroporturile italiene au introdus controale sistematice de temperatură asupra pasagerilor prin instalarea de scannere termice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel