Italia. Răsturnare de situație în cazul româncei găsită moartă în casă: Soțul Cristinei, principalul suspect, eliberat

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristina Diac, românca de 48 de ani găsită moartă sâmbătă în casa ei din via Orgiero din Sampierdarena, în nord-vestul Italiei, a murit din cauze naturale. Autopsia respinge ipoteza crimei. Soțul ei, Cristian, a fost eliberat.

Adrian Diac va trebui să stea noaptea acasă, în baza unui ordin de semnătură, și va fi judecat în septembrie pentru istoricul de rele tratamente aplicate soției sale, Cristina, care a murit din cauza unei hemoragii interne ca urmare a unei ciroze hepatice

Liberare de gestiune și semnătură obligatorie pentru Adrian Diac, soțul Cristinei, găsită moartă în locuința pe care o împărțea cu bărbatul și o altă româncă. 

Vezi și: Italia. Rezultatul autopsie româncei găsită moartă în casă: Cristina nu a fost ucisă

Se pare că românca nu a fost ucisă de soțul ei, ci de o complicație a cirozei hepatice. Ipoteza morții naturale reiese din primele concluzii ale autopsiei efectuate ieri după-amiază asupra trupului neînsuflețit al româncei și ușurează semnificativ presiunea exercitată pe partenerul victimei, Adrian, în vârstă de 53 de ani, care s-a declarat mereu nevinovat. Bărbatul se află în închisoare pentru maltratare și cercetat și pentru uciderea voluntară a Cristinei.

Răsturnare de situație în cazul româncei găsită moartă în casă

 

Autopsia femeii, dispusă de procurorul Gabriella Marino, a fost efectuată ieri, între orele 15:00 și 17:00, de medicii legiști Marco Ventura și Davide Bedocchi, care au efectuat și inspecția în casa din via Orgiero imediat după tragedie. La examenul de autopsie a participat în calitate de consultant și Marco Salvi, expert juridic, desemnat de avocatul Antonella Carpi care îl apără pe Adrian.

Pentru a permite avansarea investigațiilor, muncitorul român, care lucrează pentru o companie contractată de Fincantieri, fusese anchetat pentru uciderea femeii de 49 de ani. O acuzație care se apropie de o posibilă respingere, după ce autopsia a stabilit că cauza morții s-a datorat unei hemoragii interne severe, provocată de un tablou clinic complicat de o afecțiune hepatică.

Soțul Cristinei, principalul suspect, eliberat

 

Cristina Diac fusese găsită moartă în sufrageria casei sale, cu vânătăi pe corp și sânge peste tot în jurul ei. apelul de ajutor a venit din partea colegei de apartament și a proprietăresei, care a semnalat simptomele pe care victima le avea în ultimele zile, cum ar fi un abdomen foarte umflat, pe care personalul medical le-a considerat a fi cauzate de ciroza hepatică avansată. Cu toate acestea, soțul fusese deja arestat preventiv împotriva Cristinei în 2019 pentru rele tratamente, iar acum audierea în acest caz a fost stabilită pentru luna septembrie. 

Având în vedere urmele de pe corpul însoțitorului ei, una dintre ipotezele anchetatorilor de la brigada mobilă, coordonată de procurorul adjunct Gabriella Marino și condusă de Stefano Signoretti, a fost aceea a unei omucideri. Medicul legist, însă, a dat o nouă lovitură anchetei: a fost o moarte naturală. Bineînțeles, bătăile rămân, motiv pentru care soțul va trebui să stea acasă noaptea, să semneze și va fi judecat în septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel