Italia. Proteste violente la Roma. Haos în Piazza del Popolo. Poliţia intervine cu tunuri cu apă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste_roma_27_octombrie
proteste_roma_27_octombrie

Ciocniri violente au loc ,în această seară, în Roma, în Piazza del Popolo. Mii de italieni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de restricţiile Guvernului pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Câţiva protestatari cu cagule au început să arunce petarde și fumigene. Poliția a folosit hidranți de incendiu pentru a dispersa mulţimea.

În această seara, la ora 17:00, mai multe persoane s-au întâlnit în Piazza Cavour, protestând faţă de măsurile luate de primul ministru Conte. Oameni scandează „Libertate, Solidaritate”, dar şi insulte aduse autorităţilor. Reamintim că şi ieri au avut loc proteste la Centocelle, Trastevere și Tiburtino. Ministerul de Interne este îngrijorată că mișcările extremiste sunt implicate în aceste manifestări. Anchetatorii investighează, de asemenea, legăturile dintre conspiratorii din Napoli și cei care au provocat ciocnirile de sâmbătă din Piazza del Popolo. Ieri au fost arestate patru persoane, scrie ilmessaggero.it.

Şi ieri seara, au avut loc proteste în mai multe oraşe din Italia. Comercianți, proprietari de restaurante și baruri, săli de sport și centre wellness, dar și cetățeni simpli s-au întâlnit ieri seara în Piazza del Plebiscito din inima orașului Napoli, pentru a protesta împotriva noilor prevederi ale Guvernului şi ale regiunii Campania, pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Proteste au avut loc, î'ieri seara, şi în Milano şi Torino.

 

Un nou record zilnic de infectări cu noul coronavirus

 

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 21.994 de infecții cu noul coronavirus, aducând totalul infectărilor la 564.778 de la începutul epidemiei. De asemenea, au fost efectuate 174.398 tampoane. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 221 decese (37.700 în total). Cea mai afectată regiune este Lombardia, cu peste 5 mii de cazuri în ultimele 24 de ore. Infecțiile cu coronavirus în Italia sunt în continuă creștere. Conform datelor raportate în buletinul de astăzi, marți, 27 octombrie, de Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore în Italia au fost înregistrate 21.994 de infecții cu coronavirus ( ieri au fost 17.012), pentru un total de 564.778 cazuri de la începutul pandemiei.

În total s-au vindecat 271.988 de persoane, 3362 - în ultimele 24 de ore (ieri au fost +2.423). Au decedat 37.700 (astăzi 221 decese, ieri au fost +141). În Italia există în prezent 255.090 de cazuri pozitive COVID. Dintre acestea, 13.955 pacienți sunt spitalizați cu simptome uşoare, în timp ce 1.411 sunt la terapie intensivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel