Italia. O nouă seară de proteste. Mii de oameni din Napoli, Torino şi Milano au ieşit în stradă - LIVE

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste_italia_napoli_octombrie
proteste_italia_napoli_octombrie

Comercianți, proprietari de restaurante și baruri, săli de sport și centre wellness, dar și cetățeni simpli s-au întâlnit în această seara în Piazza del Plebiscito din inima orașului Napoli, pentru a protesta împotriva noilor prevederi ale Guvernului şi ale regiunii Campania, pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Proteste au loc, în această seara, şi în Milano şi Torino.

 

Noile măsuri prevăd restricţii severe în ceea ce privește activitatea barurilor, restaurantelor și cafenelelor, care vor trebui să se închidă la ora 18. De asemenea, au fost închise sălile de sport și piscinele pe întreg teritoriul național. La fel şi centre  wellness, casele de pariuri, cinematografele și teatrele. Protestul este paşnic, însă desfășurarea forțelor este masivă, cu cordoanele poliției care păzesc cele două părți ale pieței, cea orientată prin Cesario Console și cea din fața Prefecturii.

Reamintim că la protestele organizate vineri noaptea au existat ciocniri violente între manifestanți și poliție, scrie fanpage.it.

Proteste au avut loc şi duminică 25 octombrie, după anunțarea noului Decret al guvernului și a noii ordonanțe nr. 86, semnată de Vincenzo De Luca în Campania. Sute de oameni s-au adunat în Vomero, un cartier deluros din Napoli, și au mărșăluit într-o procesiune pașnică, demonstrându-și nemulţumirile față de noile măsuri adoptate.

 

Creştere alarmantă a infectărilor COVID. Peste 17.000 de cazuri noi, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 17.012 infecții la 124.686 tampoane. Astfel, numărul infectărilor a ajuns în Italia, de la începutul pandemiei, la 542.789 de cazuri. În ultimele 124 de ore, au fost înregistrate 141 de morți (37.479 în total). Lombardia, cu peste 3 mii de infectați, rămâne cea mai afectată regiune. Creștere puternică a cazurilor COVID în Toscana cu peste 2 mii de cazuri, în 24 de ore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel