Italia. Primarul din Lamezia Terme, colindat de Anul Nou de românii din localitate

Primarul din Lamezia Terme a primit colindul din partea membrilor comunității de români din localitate, mărturisind că aștepta acest spectacol devenit deja o tradiție pentru municipalitate.

Administrația municipală din Lamezia Terme a primit un cadou surprinzător, de Anul Nou, din partea comunității românești din localitate. Primarul Paolo Mascaro și toată echipa sa au apreciat programul de colinde românești susținut de un grup de copii și adulți în sala „G. Napolitano” din oraș.

Edilul susține că în fiecare an așteaptă acest „sugestiv salut muzical“ din partea românilor din orașul său, fiind surprins atât de melodiile românești de Crăicun, cât și de portul popular românesc.. „Este o mărturie a unei bune integrări sociale într-o omunitate care nu vede diferențe, ci numai și numai întrețelegerea oamenilro“, a afirmat primarul Paolo Mascaro, potrivit publicației lameziainstrada.com.

Evenimentul a fost organizat de comunitatea românească din Lamezia Terme care, după cum a amintit părintele Costantin, se bazează pe doi piloni culturali și spirituali cruciali - Asociația Pro România și Parohia Ortodoxă Română „Sant 'Anna”, care au ca scop lupta pentru propășirea culturală și a tradițiilor românești în strainătate.

Primarul Paolo Mascaro, vorbind în special cu cei mai tineri ai grupului, a salutat inițiativa colindătorilor cu multă recunoștință, amintind românilor că întodeauna va avea deschidere pentru problemele lor. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy