Italia. Măsurile ce vor fi adoptate de premierul Mario Draghi: interdicția de circulație între regiuni, prelungită. Vor fi declarate zone roșii și regiunile învecinate focarelor

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Italiei, Mario Draghi este gata să extindă interdicția de călătorie între regiuni, inclusiv cele din zona galbenă. Mâine se va întruni Consiliul de Miniștri pentru adoptarea noului decret-lege și Dpcm. 

Sistemul regional în trei culori în funcție de risc și de rata incidenței va fi păstrat, dar ideea la care lucrează guvernul este de a-l face mai degrabă simbolic. 

Având în vedere presiunea în creștere asupra spitalelor și mai ales asupra terapiei intensive, se va acționa la nivel de provincii și în marile orașe, declarând ca zone roșii și municipalitățile învecinate focarelor. Reprezentanții regiunilor resping însă ipoteza declanșării codului "zonă portocalie pentru toată Italia" așa cum se discutase anterior și cer simplificarea și corectarea modelului în trei culori, revizuind criteriile și adăugând 21 de parametri de clasificare.

Mario Draghi i-a ascultat pe miniștrii implicați și a lucrat „foarte intens” întreaga sâmbătă la planul de vaccinare și la cel pentru lupta împotriva Covid declarând-o „prioritate absolută”. 

Luni dimineață la 9:30 premierul se va întâlni în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniștri, atunci când pe ordinea de zi se va afla și decretul-lege care interzice călătoriile între regiuni, inclusiv cele galbene, până la 25 februarie și care va fi cu siguranță prelungit.

Varianta engleză a coronavirusului este înspăimântătoare, notează presa italiană. Ministrul Roberto Speranza consideră că „ar fi înțelept” ca Italia să mențină închise frontierele regionale mai multe săptămâni, după 5 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel