Italia. Premierul Mario Draghi, apel în faţa senatorilor: "Nu este o opţiune, este o datorie"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Mario Draghi
Mario Draghi

Noul premier italian Mario Draghi s-a angajat miercuri, în faţa senatorilor, că va adopta o serie de reforme ample care să contribuie la reconstrucţia Italiei după pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

Draghi, care a fost şef al Băncii Centrale Europene, a depus în weekend jurământul în fruntea unui guvern ce beneficiază de sprijinul întregului spectru politic italian.

În primul său discurs în faţa parlamentarilor, noul premier a declarat că principala sa datorie este de ''a combate pandemia prin toate mijloacele şi de a salvgarda vieţile concetăţenilor săi''.

De asemenea, el a spus că guvernul său va privi spre viitor prin adoptarea unei serii de reforme orientate spre încurajarea creşterii pe termen lung a economiei italiene, care trece prin cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial.

''Astăzi, unitatea nu este o opţiune, unitatea este o datorie. Dar este o datorie ghidată de ceea ce sunt sigur că ne uneşte pe toţi: dragostea pentru Italia'', a declarat Mario Draghi în Senat.

Priorităţile sale imediate sunt desfăşurarea normală a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi elaborarea planurilor de cheltuire a peste 200 de miliarde euro reprezentând fonduri UE pentru reconstrucţia celei de-a treia economii din zona euro.

Este de aşteptat ca programul de guvernare prezentat de Draghi să obţină fără probleme votul de încredere din partea Senatului şi un vot similar joi în camera inferioară a parlamentului, ultimul pas necesar pentru ca guvernul să-şi poată exercita puterile depline. Procedura de vot din Senat va începe la ora locală 23:00 (22:00 GMT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel