Italia prelungește măsura carantinării pentru ROMÂNI până la 30 septembrie 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia a actualizat lista țărilor pentru care este necesară carantinarea, sau după caz, este interzisă total primerea în țară a cetățenilor, în funcție de gradul de infectare a țării din care vin. 

Noul decret este în vigoare pentru perioada 7-30 septembrie. Sunt obligați să prezinte teste negative cetățenii care provin din 4 țări: Croația, Grecia, Malta, Spania.

Nu este permisă intrarea din Armenia, Bahrain, Bangladesh, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Columbia. Noutatea: cei aflați în străinătate vor putea reveni pentru a ajunge la „persoana cu care au o relație afectivă stabilă, chiar dacă nu conviețuiește cu aceasta". 

Bulgaria și România fac parte din lista C: călătoria către / din aceste țări este permisă din orice motiv, dar, la întoarcerea în Italia, există obligația de autoizolare sub supraveghere a sănătății. De asemenea, este necesar să completați o declarație personală și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai cu un vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis). 

Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel