Italia. Povestea emoționantă a badantei românce aruncată în stradă de bătrâni de Anul Nou. Un italian cu inimă mare a ajutat-o

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Italia. Răsturnare de situație în cazul badantei românce abandonate în stradă de Anul Nou
Italia. Răsturnare de situație în cazul badantei românce abandonate în stradă de Anul Nou

O îngrijitoare româncă din Italia a fost protagonista unui episod incredibil, în care până la urmă au învins bunul simț și generozitatea. Aruncată efectiv în stradă de angajatorii săi, femeia nu avea unde să doarmă până în ziua în care avea zbor înapoi în România. Au ajutat-o un italian cu inimă mare și două românce. 

Povestea emoționantă a badantei românce aruncată de angajatorii săi în stradă în pragul Anului Nou ne arată, încă o dată, că binele învinge până la urmă, indiferent de câte obstacole pare că ne scoate viața în cale. 

Femeia lucra în localitatea italiană Alghero, provincia Sassari de pe insula Sardinia. Ea a rămas însă pe drumuri în pragul Anului Nou și a fost la un pas să petreacă noaptea dintre ani pe străzi, dacă n-ar fi fost ajutată de câțiva oameni cu inimă mare.

Româna și-a cumpărat bilet spre România însă primul zbor era abia pe 01 ianuarie

 

Potrivit publicației La Nuova Sardegna, românca a fost alungată din casă de bătrâni și a mers joi, 29 decembrie 2022, la sediul agenției de voiaj Dune Viaggi pentru a rezerva un bilet de avion spre România.

Cum primul zbor spre România era disponibil abia pe 1 ianuarie, îngrijitoarea ar fi fost nevoită să petreacă trei nopți pe străzi, în frig.

Femeia pur și simplu nu avea bani pentru a plăti cazarea la un hotel sau o pensiune și nu cunoștea pe nimeni care să o găzduiască.

Din fericire, româncei i-a sărit în ajutor chiar proprietarul agenției de voiaj, Marco Mazzella. Acesta nu doar că a postat pe Facebook situația în care se afla românca, ci i-a plătit și o noapte de cazare la hotelul Soleado. Conducerea hotelului a contribuit, de asemenea, la gestul bărbatului și i-a oferit îngrijitoarei gratis cina și micul dejun.

 

După mesajul inițial în care descria situația în care se află românca, bărbatul a publicat din nou o postare cu o fotografie a badantei așteptând în frig în fața agenției de voiaj. Italianul a remarcat cruzimea cu care a fost aruncată în stradă de angajatorii săi.

Potrivit Rotalianul, în cele din urmă, o altă româncă i-a sărit în ajutor femeii și i-a pus la dispoziție o cameră unde să doarmă.

 

"Nu știu cu ce a greșit această doamnă de a fost dată afară de proprietari (era îngrijitoarea lor).

Dar cred că trebuie să ai tupeu să lași o femeie în frig până la 1/01 în mijlocul unei străzi.

În seara asta va sta la Soleado și va mânca o pizza caldă (masă oferită cu amabilitate de hotel) 

Mâine o doamnă s-a oferit să o găzduiască.

Imaginea este crudă, dar poate că îi va face pe unii să se gândească", este mesajul italianului.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Italia, țară gazdă pentru peste 1 milion de români

 

Comunitatea românească din Italia numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Romei.

Majoritatea românilor lucrează în sectorul serviciilor (peste jumătate din numărul românilor rezidenți în Italia), în industrie și agricultură. În ultimii ani s-a remarcat o creștere a activității antreprenoriale a cetățenilor români, aceștia orientându-se preponderent spre domeniul construcțiilor. Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Peninsulei sunt, în general, bine integrați în societatea gazdă, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel