Italia. Poliţia a arestat sute de persoane în raiduri împotriva organizaţiei mafiote 'Ndrangheta

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Italia. Două prostituate românce au fost atacate de o bandă de adolescenți cu scopul de a le jefui. Poliția din Genova încearcă să îi identifice
Italia. Două prostituate românce au fost atacate de o bandă de adolescenți cu scopul de a le jefui. Poliția din Genova încearcă să îi identifice

Poliţia din Italia a arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri realizate în mai multe locuri din ţară, au anunţat astăzi autorităţile.

Carabinierii au arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri coordonate în mai multe locuri din ţară, au anunţat marţi autorităţile, potrivit DPA, preluată de Agerpres. Poliţia italiană a precizat într-o postare pe Twitter că raidurile au avut loc în Reggio Calabria, Milano, Florenţa şi Livorno.

În cauză, suspecţii sunt acuzaţi, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri şi asociere cu mafia, conform agenţiei de presă italiene ANSA.

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari şi mai puternice grupări criminale din Europa, scrie Agerpres. 

 

Zeci de condamnări în dosarul celei mai puternice grupări mafiote din Italia. ,,Au primit pedepse maxime"

 

Justiţia italiană a condamnat în urmă cu câteva săptămâni, 70 de membri ai grupării 'Ndrangheta, cea mai puternică grupare mafiotă din Italia, în cel mai mare proces mafiot de la sfârşitul anilor 1980, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Judecătorul Claudio Paris a citit verdictele împotriva a 91 de inculpaţi într-o sală de judecată din oraşul Lamezia Terme, din sudul Calabriei. În același loc, încă din luna ianuarie se desfăşoară un "mega-proces" împotriva a sute de presupuşi membri şi colaboratori ai sindicatului crimei organizate 'Ndrangheta.

Astfel, ancheta a fost una complicată și a durat mai mulţi ani. Aceasta a culminat cu raiduri în decembrie 2019. În total au fost condamnate 91 de persoane, iar alţi 355 de inculpaţi urmează să fie judecaţi. În aceste condiții, procesele continuă, căci procedurile ar trebui să dureze doi ani sau chiar mai mult.

 

,,Totul a decurs foarte bine"



Celebrul procuror antimafia Nicola Gratteri - ale cărui eforturi de a învinge 'Ndrangheta l-au forţat să trăiască sub protecţia poliţiei timp de peste 30 de ani - a declarat că totul a decurs "foarte bine" sâmbătă.

"Din 91 de inculpaţi, 70 de prezumaţi nevinovaţi au fost condamnaţi", a declarat el pentru agenţia italiană de presă AdnKronos. Dintre aceștia, unii au primit pedeapsa maximă de 20 de ani solicitată de procurori.

Dintre cei opt pentru care acuzarea ceruse 20 de ani de închisoare, şase au primit pedeapsa integrală. Inculpaţii condamnaţi sâmbătă au fost acuzaţi de legături cu mafia, tentativă de omor, spălare de bani, trafic de droguri, şantaj şi posesie ilegală de arme, printre alte infracţiuni.


'Ndrangheta controlează cea mai mare parte a cocainei care ajunge în Europa




Gruparea 'Ndrangheta, cu sediul în Calabria, cea mai săracă regiune din Italia, controlează cea mai mare parte a cocainei care ajunge în Europa. Reţeaua cuprinde aproximativ 150 de familii care se luptă pentru poziţii în cadrul organizaţiei. Astfel, aceasta are cel puţin 6.000 de membri şi afiliaţi în zone din Calabria. În plus, există susținători ai acesteia în întreaga lume, spun experţii.

Cu toate acestea, 'Ndrangheta nu funcționează doar la nivel european, ci internațional. În plus, capacitatea sa de a se infiltra în aproape toate sectoarele administraţiei publice din Calabria i-a permis să obţină contracte profitabile şi să îşi consolideze puterea, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel