Italia: Patron român, arestat după ce aducea și exploata ROMÂNI săraci la muncă în agricultură

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii italieni au destructurat o rețea de exploatare a muncitorilor români în agricultură. Un român și doi italieni au fost denunțați. 

Un român de 42 de ani din Montalto și doi italieni din Cellere (frate și sora), în vârstă de 40 și 33 de ani, au fost denunțați pentru exploatarea ilegală a lucrătorilor în agricultură, scrie publicația Etruria News.

Pentru cei doi bărbați, judecătorul pentru investigații preliminare, Giuseppe Coniglio, al instanței din Civitavecchia, a emis o măsură restrictivă de arest la domiciliu. Pentru femeia de 33 de ani carabinierii din Montalto au notificat măsura de precauție a interdicției temporare de a desfășura afacerea timp de un an.

Cum opera rețeaua de sclavie modernă

 

Potrivit unui comunicat al autorităților, rețeaua opera după o rețetă testată. Românul era patronul unei companii ce recruta oameni foarte săraci, care îsi duceau traiul de pe o zi pe alta. Italianul deținea o altă societate care-i angaja pe acești oameni, profitând de nevoia lor.

Vezi și: Fermierii italieni, îngrijorați că rămân cu legumele pe câmp: "Românii preferă Germania și Marea Britanie"

Oamenii erau obligați să muncească timp de 12 ore pe zi, în condiții precare de igienă și siguranță, fiind plătiți cu un salariu semnificativ mai mic decât cel stabilit prin contractele colective de muncă naționale.

În total, carabinierii au descoperit treizeci de victime ale rețelei de trafic, din care 26 de origine română (dintre care 16 sunt angajate la negru) și alte 4 marocani.

În timpul investigațiilor coordonate de procurorul adjunct Allegra Migliorini, carabinierii au constatat că oamenii erau intimidați și amenințați, fiind obligați să tolereze condițiile de muncă și, mai ales, să nu raporteze.

 (w670)

sursa foto: etrurianews.it

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel