Italia. ONG-urile, REVOLTATE că prostituatele românce SĂRĂCESC din cauza COVID-19: "Strângere de FONDURI pentru ele"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe asociații din Italia se plâng de faptul că autoritățile din această țară au "uitat", încă o dată, lucrătorii sexuali, atunci când au stabilit măsurile sociale pentru susținerea veniturilor cetățenilor, relatează publicația Radio Popolare.  

În cadrul măsurilor de susținere a veniturilor, guvernul a omis, încă o dată, lucrătorii sexuali. "Acum preferăm să ne numim așa", spune Pia Covre, activist istoric, prostituată și fondator al Comitetului pentru drepturile prostituatelor fără scop lucrativ. De

La fondarea sa în 1982, Comitetul s-a străduit să recunoască și să protejeze drepturile civile ale prostituatelor. Astăzi, ea este liderul campaniei de strângere de fonduri "Covid19 - Nimeni singur! Solidaritate imediată cu lucrătorii sexuali cei mai afectați de urgență".

Lucrătorii sexuali se regăsesc acum într-o sărăcie absolută

 

Campania este rezultatul activității unei rețele de asociații care lucrează în unități stradale, organizații anti-trafic, colective de lucrători sexuali, asistenți sociali. O rețea creată pentru a face față situației provocate de pandemie: mulți lucrători sexuali se află acum într-o stare de sărăcie absolută și fără perspective pe termen scurt sau mediu.

Riscurile sunt numeroase pentru această categorie socială: pierderea locuinței, imposibilitatea de a accesa servicii de sănătate și tratamente medicamentoase, riscul pentru a cădea victime rețelelor de trafic și exploatare. Și, nu în ultimul rând, aceștia trebuie să lucreze expunându-se pe ei și pe ceilalți la contagiune, mai scrie sursa citată.

Alina, o prostituată româncă, spune că viața ei este un calvar

 

Alina, o fată trans de origine română, care lucrează în Pavia, repetă continuu că viața ei este un calvar. Ea a petrecut iarna încălzindu-se cu un calorifer electric și tocmai a primit o factură care depășește o mie de euro. Din cauza pandemiei, ea nu poate să muncească. Pe lângă factura la curent, mai sunt multe altele de plătit. Alina a primit deja o parte din finanțarea strânsă prin proiectul de crowdfunding "Nimeni singur!" și are sprijinul comunității care se adună în centrul comunitar Coming-Aut LGBT + din Pavia.

Măsurile economice propuse de Guvern sunt doar pentru unii și nu pentru alții, iar în acest moment pare că prostituția a fost ignorată complet. 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel