Italia. Oamenii legii au elucidat misterul morții lui Constantin, românul găsit fără suflare în lacul de lângă restaurantul unde lucra

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O intervenție a pompierilor din provincia Cuneo, Italia a avut loc sâmbătă 14 ianuarie, la Savigliano. Cadavrul unui bărbat de naționalitate română a fost găsit în lacul de lângă restaurantul la care era angajat.

Cu puțin timp înainte de ora 13.00, echipe din Saluzzo, voluntari din Savigliano și câțiva oameni din echipa de scafandri din Torino au fost solicitați să intervină la lacul artificial "La Sirenetta" din Savigliano. Motivul intervenției a fost recuperarea unui cadavru.

Carabinierii din Savigliano confirmă primele impresii după recuperarea cadavrului românului de 44 de ani. Între timp, consulatul a fost contactat cu rugămintea de a-i anunța familia.

Deși la început anunțată - mai întâi pentru luni dimineață și apoi pentru marți, 17 ianuarie - autopsia lui Constantin Ungureanu, cetățeanul român născut în 1979 și recuperat fără viață din apele lacului artificial din parcul "Green Village La Sirenetta" din cătunul Solere din Savigliano, ar putea să nu fie efectuată.

El e Constantin, românul găsit fără suflare în lacul de lângă restaurantul unde lucra, în Italia

 

Acest lucru a fost anunțat de maiorul Luca Giacolla de la carabinierii din Savigliano, care a subliniat că acest caz este încă "în curs de examinare de către magistrat: medicul legist a exclus complet posibilitatea unei morți violente din cauze "externe". Stopul cardiovascular fatal s-a datorat probabil unei boli subite sau unui accident".

Pe scurt, ipotezele inițiale ale anchetatorilor sunt confirmate, pe baza faptului că, în momentul recuperării - efectuată de echipele de pompieri din Saluzzo și Savigliano, împreună cu echipa de scafandri din Torino - cadavrul nu prezenta semne de violență externă.

Ungureanu fusese angajat de ani de zile de proprietarii de la "La Sirenetta": personalul a fost cel care a dat alarma forțelor de salvare. A gestionat bărcile mici și echipamentele de apă pentru clienți, precum și locul de joacă pentru copii și structurile gonflabile. Acesta nu avea rude în Italia; carabinierii - potrivit lui Giacolla - au informat consulatul român despre aceste fapte și au cerut să ia legătura cu rudele apropiate ale bărbatului.

Proprietarii restaurantului: „Întotdeauna l-am tratat ca și cum ar face parte din familie"

 

La câteva ore de la descoperire, proprietarii restaurantului "La Sirenetta" au oferit presei din Italia o declarație oficială de condoleanțe și de surprindere în urma evenimentului, pe care o redăm integral:

"Suntem consternați, această veste întristează profund compania. În calitate de colaborator era alături de noi de mulți ani și cunoștea foarte bine structura noastră. Era literalmente "unul din familie". Suntem alături de rudele, cunoștințele și prietenii săi în aceste momente foarte dificile și neașteptate".

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

 

2. -imagine fara descriere- (constantin.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel