Italia. O bombă a explodat în Foggia. Un azil de bătrâni, vizat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O bombă a explodat astăzi în zori la Foggia, în sudul Italiei, fără să facă victime, la două săptămâni după o primă explozie vizând un martor-cheie în procesul împotriva mafiei locale, care înregistrează o revenire îngrijorătoare, a indicat poliţia locală, citată de AFP.

Azilul de bătrâni vizat este administrat de cooperativa 'Sanita Piu', printre ai cărei responsabili se numără Christian Vigilante, martor într-un proces important împotriva mafiei locale. La 3 ianuarie, o primă bombă a distrus maşina lui Christian Vigilante şi a avariat alte şase vehicule din apropiere.

A doua bombă, foarte puternică şi care l-a vizat în mod clar pe Vigilante, a generat un răspuns forte din partea societăţii civile, cu o manifestaţie de aproximativ 20.000 de persoane - potrivit poliţiei - organizată la 10 ianuarie în această localitate din Apulia, la apelul Libera, cea mai cunoscută asociaţie antimafia din Italia.

 

Explozia a distrus o parte a intrării de la parterul azilului de bătrâni

 

Explozia de astăzi a distrus o parte a intrării de la parterul azilului de bătrâni, fără să provoace rănirea cuiva, dar a avariat mai multe maşini parcate în apropiere, a indicat poliţia.

Deflagraţia a avut loc cu câteva ore înaintea vizitei în localitate a comisarului special al guvernului împotriva racketului, care urma să se întâlnească cu responsabili ai forţelor de ordine locali. O reuniune a comitetului local pentru ordinea publică şi securitate este prevăzută pentru vineri.

 

Vigilante este martor în procesul împotriva a 29 de presupuşi membri ai mafiei 

 

Christian Vigilante este martor în procesul împotriva a 29 de presupuşi membri ai mafiei din Foggia, acuzaţi de tentativă de extorcare a 'Sanita Piu', prezidată de Luca, fratele lui Christian.

Mafia locală a încercat să extorcheze cooperativa şi să obţină din partea lui Christian Vigilante angajarea unor persoane apropiate acesteia.

Societa foggiana, aşa cum este denumită organizaţia mafiotă locală, este o ramură a Sacra Corona Unita, mafia din Apulia, care a început să-şi consolideze poziţiile în anii 80 ai secolului trecut. Potrivit jurnalistului scriitor, Roberto Saviano, autorul celebrului roman Gomorra, 'ea a fost ignorată de media', ceea ce i-a permis să se dezvolte şi să-şi extindă controlul asupra comercianţilor din Foggia până într-un procent de 80%, aceştia fiind obligaţi să plătească 'pizzo', o taxă de protecţie, conform poliţiei locale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel