ITALIA: O badantă din Moldova și un vecin italian, RĂZBOI pe averea ÎNGROPATĂ a unui bătrân fermier

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un borcan cu bani îngropat în curtea casei unui fermier italian este motivul care l-a dus după gratii pe vecinul său, deconspirat de badanta de origine moldavă a defunctului fermier.

O badantă moldoveancă și un vecin se ceartă pe moștenirea lăsată de un bătrân fermier. Mai bine zis, averea îngropată de acesta chiar în grădina casei.

Deși pare un basm modern, povestea este reală și s-a petrecut în Italiam undeva între Pergola și San Lorenzo, în Campo, unde un bătrân, un fost fermier, a aranjat prin testament să-și împartă agoniseala între vecinul său, care avea să devină mai târziu tutorele său de asistență, și femeia care l-a îngrijit în ultimii ani ai vieții. Numai că vecinul italian a ajuns să fie acuzat de furt în formă agravată, delapidare și amenințări la adresa badantei.

Italianul este acuzat de badanta moldoveană de 60 de ani că ar fi profitat de relația de încredere stabilită cu persoana în vârstă și ar fi preluat abuiv câteva sume de bani care nu i se cuveneau. Bătrânul fermier Caracalla i-a mărturisit lui Serallegri, vecinul său de 67 de ani,  că a îngropat în grădina casei sale nu mai puțin de 30.000 de euro, bani care urmau să îi revină lui după moartea sa, în timp ce îngrijitoarei sale i-ar fi revenit alte bunuri. Mai mult, vecinul a primit și împuternicire pentru a efectua operațiuni bancare în contul bătrânului și chiar să-i ridice pensia, ceea ce a înfuriat-o pe femeia care l-a îngrijit vreme de zece ani. Și avea, se pare, motive întemeiate, scrie corriereadriatico.it

 

Badanta, amenințată: „Te trimit în țara ta fără pielea de pe tine”

Deși banii trebuiau să îi revină italianului după moartea bătrânului, acesta a decis să „avanseze“ puțin treburile, astfel că în luna mai a anului 2015, a adus un excavatpr în grădina casei bătrânului și a dezgropat recipientele cu bani ascunse de bătrân, pe care ulterior și i-a depus în contul personal. La fel s-ar fi întâplat și cu alte 22.000 de euro pe care italianul și le-ar fi însușit din pensia bătrânului și din contul său, la care avea acces datorită procurii.

Pentru că badanta de origine moldavă i-a dezvăluit toate acestea bătrânului Caracalla, vecinul italian a vrut să se răzbune, astfel că a trecut la amenințări:  „Te trimit în țara ta fără pielea de pe tine”, i-a spus vecinul îngrijitoarei. Femeia  l-a denunțat pe acesta pentru furt și amenințări, relatează și Il Resto del Carlino.

Câteva luni mai târziu, bătrânul fermier italian a murit, însă procesul împotriva vecinului a continuat. Italianul Serallegri a încercat să se justifice spunând că acei bani au fost o donație, însă nu a convins procurorii italieni, care au cerut o condamnare de 4 ani și 6 luni de închisoare. Judecătorul a admis însă o pedeapsă mai usoară, de doar 3 ani și 2 luni de închisoare pentru furtul banilor din grădină și amenințările asupra îngrijitoarei moldovence. Serallegri a scăpat de acuzația de furt din contul bătrânului având în vedere că era avea împuternicire legală să facă aceste operațiuni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel