Italia. O asistentă româncă fura cardurile pacienților pe moarte și făcea cumpărături la supermarket

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O asistentă româncă în vârstă de 56 de ani este acuzată că a furat cardurile bancare ale unor pacienți aflați pe moarte pe care îi avea în grijă. Se pare că femeia a furat în mod sistematic. 

O româncă stabilită în orașul italian Florența (regiunea Toscana) a fost denunțată carabinierilor, fiind acuzată că a furat cardurile bancare ale unor pacienți pe moarte internați în spitalul în care lucra.

Tatăl unei victime a observat furtul

 

Totul a început pe 5 iunie 2022, atunci când o pacientă bolnavă de COVID, internată în spitalul Santo Stefano din Prato, a decedat. În aceeași zi, tatăl victimei a observat că cineva a folosit cardul bancar al fiicei sale pentru a face cumpărături în supermarketul Esselunga situat pe via Fiorentina din aceeași localitate, relatează publicația locală Il Tirreno.

Suspectând ce s-a întâmplat, bărbatul a reclamat furtul la directoarea spitalului. Ulterior, cei doi au depus împreună o plângere la carabinieri pentru a descoperi cine este responsabil de acest furt.

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar din imaginile înregistrate de camerele video de supraveghere din supermarketul din care a făcut cumpărături românca, au descoperit că persoana care a făcut cumpărăturile cu cardul furat este o femeie.

Verificările ulterioare au scos la iveală că persoana vizată este o româncă în vârstă de 56 de ani care lucrează ca infirmieră în spitalul Santo Stefano.

Românca avea grijă să cumpere bunuri sub 25 de euro

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prato a emis un mandat de percheziție pentru dulapul în care românca își ținea lucrurile personale în spital, dar și pentru mașina și locuința din Florența.

În urma perchezițiilor efectuate de carabinieri, în autoturismul personal al conaționalei noastre au fost găsite și alte carduri bancare, unul dintre ele aparținând chiar unei asistente medicale din același spital, care a fost victima unui accident și a fost internată la rândul ei ca pacientă.

Cumpărăturile făcute de infirmiera română cu cardurile furate erau mereu de valoare mică, nu depășeau 25 de euro, pentru a nu fi nevoită să introducă codul PIN al cardului, au precizat anchetatorii.

Potrivit sursei citate, furturile erau sistematice, iar când a fost interogată de forțele de ordine, femeia nu a știut să le spună anchetatorilor nici măcar de la cine a furat cardurile în cauză.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, polițiștii au ținut să sublinieze faptul că femeia are un salariu de 1.400 de euro pe lună, trăiește într-o casă frumoasă la Florența și are o mașină aproape nouă, deci nu avea nevoie de bani pentru a trăi.

La conferința de presă a participat și Sara Melani, directoarea spitalului din Prato, care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la cele întâmplate și a declarat că infirmiera va fi suspendată de la locul de muncă.

Pentru faptele sale, românca riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel