Italia. Muncitor român, criză de nervi la vederea facturii de curent. A spart aparatura din casă și și-a amenințat cu moartea soția și fiul

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român din Italia a fost arestat, după ce și-a amenințat cu moartea soția și copilul pentru că au consumat prea mult curent. Se pare că bărbatul a luat-o razna după ce a văzut valoarea facturii de energie electrică, în contextul în care fiul său este major și se joacă toată ziua pe Playstation.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de miercuri, 24 august 2022, atunci când românul în vârstă de 50 de ani și stabilit de 20 de ani în Pesaro (Marche), s-a înfuriat la culme la vederea ultimelor facturi de utilități. Bărbatul și-a vărsat apoi mânia asupra soției și fiului său, pe care i-a insultat și amenințat, apoi le-a distrus dispozitivele electronice favorite din locuință.

Soția a cerut ajutorul carabinierilor, iar bărbatul a primit interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de soția și fiul său.

Românul a luat-o razna când a văzut cât are de plată la curent și gaze

 

Potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino, bărbatul tocmai se întorsese acasă și, în momentul în care a văzut facturile la energie electrică și gaze, care aveau o valoare de două ori mai mare decât luna trecută, a luat-o razna complet. În episodul de furie extremă, el a pus mâna pe o foarfecă și a îndreptat-o către soție și fiul său, amenințăndu-i cu moartea. Ulterior, el a distrus televizorul și Playstation-ul.

„Trebuie să-ți găsești un loc de muncă, nu poți să stai acasă și să te joci toată ziua”, a strigat acesta nervos, insultându-și și bruscându-și fiul, în timp ce mama acestuia încerca să-l apere de tatăl său.

Incidentul s-a petrecut sub ochii speriați ai fiicei minore a bărbatului. Potrivit sursei citate, criză violentă a fost amplificată și de faptul că acesta se afla sub influența alcoolului. Criză care s-a încheiat atunci când soția sa a reușit să ia telefonul mobil pentru a apela poliția și a-și denunța soțul.

Poliția i-a interzis să se mai apropie de familia sa

 

Românul este muncitor în domeniul construcțiilor. Când au sosit carabinierii la fața locului, el s-a calmat complet, a predat tăcut cheile casei și a nu a dorit să conteste acuzațiile de infracțiuni de amenințări agravate și rele tratamente aplicate în familie. În plus, i s-a interzis prin ordin al poliției apropierea, la mai puțin de o sută de metri, de soția și fiul său.

După validarea măsurii luate împotriva sa, care a avut loc vineri, 26 august, suspectul, apărat de avocații Luigi Farachi și Cinzia Fenici, s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde.

"Așteptăm să vedem documentele și apoi decidem ce să facem. Clientul nostru a recunoscut că își dorește să urmeze o cale de rezolvare a problemei alcoolului. O problemă care s-a agravat din cauza dificultăților economice. Are de gând să-și întrețină în continuare soția și cei doi copii. El plătește chiria, iar acum prețul la energie a crescut. Când a văzut acea factură, s-a declanșat furia. S-a enervat pe ideea că fiul său adult trebuie să-și găsească un loc de muncă și, în schimb, își petrece zilele jucându-se pe Playstation. Cu siguranță alcoolul i-a alimentat furia. Dar intenția lui este să se vindece și să reia legăturile cu fiul și soția sa", spus avocatul Farachi.

Momentan, bărbatul locuiește temporar la un prieten, tot român. Soția sa, de aceeași naționalitate, a fost asistată de avocata Grazia Di Gioia, în timp ce ancheta continuă.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel