Italia. Momente de teroare pentru un turist român: Balon cu aer cald cu probleme, aterizare de urgență

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aventură în cer pentru doi turiști, nevoiți să aterizeze cu balonul cu aer cald pe un câmp din Selci Lama (San Giustino) din cauza unei probleme tehnice. 

În dimineața de vineri, 19 august, un alt balon cu aer cald a apărut pe cerul din Selci Lama, San Giustino, Italia. De data aceasta,  giganticul balon a apărut în dificultate evidentă, atât de mult încât mulți cetățeni, în loc să-l admire, au fost nevoiți să raporteze poliției iminenta aterizare de urgență.

Poliția din Città di Castello a intervenit, ajungând imediat pe un câmp din apropierea Via Francesco Tifernate, unde balonul cu aer cald a aterizat, din fericire fără a crea vreun pericol pentru traficul rutier sau a deteriora structurile din jur.

După ce au verificat starea de sănătate a celor doi călători, polițiștii i-au identificat: era vorba despre un bărbat de 32 de ani de origine română și un italian de 45 de ani. Întrebați în legătură cu această situație de urgență, ambii au explicat că au plecat dintr-o zonă autorizată din Città di Castello și că, probabil din cauza unor probleme tehnice, au fost nevoiți să aterizeze acolo.

După ce au constatat că cei doi bărbați nu au avut nevoie de asistență tehnică sau să solicite îngrijiri medicale din partea serviciilor de urgență 118, polițiștii și-au reluat apoi serviciile obișnuite de control în zonă.

Nu mai departe de miercurea trecută (17 august), alte două baloane cu aer cald au zburat pe cerul Altotiberinei, transportând turiști străini și fermecându-i pe tirolezi încă de la primele ore ale dimineții.

Italia. Momente de teroare pentru un turist român aflat într-un balon cu aer cald

 

În urmă cu doi ani, o persoană a murit şi alte două cel puţin au fost grav rănite în prăbuşirea unui balon cu aer cald în Germania.

Balonul a fost prins într-o rafală de vânt în timpul unui zbor în apropiere de Koblenz, în vestul Germaniei, a declarat poliţia.

Patru din cele şapte persoane au fost aruncate din coşul balonului care s-a lovit de un câmp de mai multe ori.

Balonul a fost apoi târât în jos într-o zonă muntoasă spre Fluviul Rin şi s-a prins în copaci. Aici au fost găsite celelalte trei
persoane. Pilotul a murit în accident.

Viaţa celor doi pasageri grav răniţi nu este pusă în pericol, a declarat poliţia.

Peste 100 de persoane au ajutat la acţiunea de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel