Italia. Mesaj important: „Scoateți oamenii infectați din case, izolați-i de familiile lor!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În ciuda măsurilor stricte de izolare la domiciliu a cetățenilor, Italia se confruntă în continuare cu creșterea numărului de cazuri de infecție. Cel puțin una dintre surse: focarele domestice, pe care sistemul sanitar nu le poate monitoriza. Experții chinezi și italieni spun acum că bolnavii cu simptome ușoare, care erau lăsați să stea acasă, trebuie, de fapt, izolați de familiile lor.

Medicii italieni citați de Corriere.it scriu că focarele domestice reprezintă una dintre noile surse de creștere a numărului de infecții în Peninsulă. Sursele citate de jurnaliștii italieni spun că răspândirea domestică este în creștere și recomandă măsuri mai eficiente de izolare.

„Tot mai des, familii întregi ajung la spital. Am avut un domn, iar peste 6-7 ore a fost adusă în stare gravă și soția sa. Se întâmplă mai ales la familiile formate din persoane în vârstă”, transmit medicii.

Experții chinezi care au ajuns în Italia au subliniat că medicii italieni fac acum aceeași greșeală pe care medicii din Wuhan au făcut-o inițial, scrie Bloomberg. Mai exact, în vreme ce pacienții cu simptome serioase erau internați în spitale, medicii recomandau ca pacienții cu simptome ușoare să se izoleze acasă, parțial pentru a reduce presiunea de pe sistemul sanitar.

Însă experții chinezi au descoperit că bolnavii rămași în case infectau și membrii familiei, dar și alți oameni din afara gospodăriei, în condițiile în care o mișcare limitată mai exista pe străzi. Oficialii din Wuhan au început, prin urmare, să bage în carantină, în spații convertite special – hoteluri, stadioane, săli de sport -, toate persoanele infectate.

„Nu putem spune cu siguranță dacă metoda carantinei la domiciliu practicată în Italia este corectă sau nu, pentru că fiecare țară are propriul mecanism, dar noi am descoperit probleme”, a declarat Xiao Ning, expert la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor, potrivit Libertatea.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel