Italia. Medic de 37 de ani, mort lângă casă. Doi copilași au rămas fără tată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Medic de 37 de ani, mort lângă casă. Doi copilași au rămas fără tată
Italia. Medic de 37 de ani, mort lângă casă. Doi copilași au rămas fără tată

Comunitatea din Camposampiero este întristată după decesul unui tânăr medic, care a murit la jogging, la o distanță de 50 de metri de casă. Drama a avut loc, sâmbătă după-amiază la Camposampiero, în Alta. Încercările medicilor de la Ambulanță de a-i salva viața au fost inutile. Bărbatul a murit în urma unui stop cardiac. 
 

Drama a avut loc, sâmbătă după-amiază la Camposampiero, în zona Alta Padovana. Încercările medicilor de la Ambulanță de a-i salva viața au fost inutile. Bărbatul a murit în urma unui stop cardiac. Filippo Morando se afla la jogging, sâmbătă după-amiază, când, la 50 de metri de casa sa, i s-a făcut rău. Filippo Morando, tânărul medic în vârstă de 37 de ani, a murit în ciuda încercărilor de resuscitare efectuate de medici, care au intervenit la fața locului.

Tragedia a avut loc în Camposampiero, în zona Alta Padovana. Un șofer l-a văzut pe bărbatul căzut și a dat alarma. Bărbatul ieșise la alergat când s-a prăbușit nu departe de casa sa. Deși a fost trimis un elicopter de la Padova, medicii nu au reușit să-l salveze. La anchetă au fost prezenți și polițiștii locali din cadrul federației Camposampierese. Procurorul general, Marco Brusegan, a autorizat ridicarea cadavrului, punându-l la dispoziția familiei și nu a cerut efectuarea unei autopsii. Soția sa, Chiara, și părinții săi s-au deplasat, de asemenea, la locul tragediei, relatează corrieredelveneto.corriere.it.

 

Medicul se afla în prima linie a luptei împotriva Covid-19

 


Filippo Morando lucra de trei ani în echipa doctorului Natalino Simioni, directorul Unității de Diabet de la Spitalul Cittadella, și se afla în prima linie în lupta împotriva Covid 19. El a lăsat în urma sa o soție tânără, medic și ea, și doi copii, de un an și, respectiv, trei ani.

Operațiunea de salvare a fost efectuată de poliția municipală. Oamenii legii au presupus că medicul ar fi fost victima unui accident rutier. Medicii de la Ambulanță, care s-au deplasat la fața locului, nu au constatat semne de vânătăi, fracturi sau alte lovituri. Filippo și soția sa, Chiara, și-au dedicat viața semenilor lor. Chiara a fost voluntar pentru asociațiile Cuamm, Don Dante Carraro's Doctors for Africa.

Medicii și asistentele de la Unitatea Sanitară Locală (USL) sunt îndurerați. "Am pierdut un medic model, așa cum era caracterizat de cei care au lucrat alături de el", au transmis colegii. "Medic internist în cadrul departamentului de medicină al spitalului Cittadella, doctorul Filippo Morando era recunoscut ca fiind colegul pe care toată lumea și-ar dori să-l aibă: se remarca prin umanitate și disponibilitate constantă. Era un om de o cultură profundă și de o pregătire excelentă.  Acesta lucra de trei ani în unitatea sanitară din localitate, unde până acum câteva zile se afla la conducerea secțiilor dedicate pacienților cu Covid-19. Vestea morții sale ne lasă consternați, iar Unitatea sanitară 6 Euganean își exprimă cele mai sincere condoleanțe și le transmite soției sale, tuturor membrilor familiei și tuturor celor care au avut plăcerea de a-l cunoaște", au mai transmis colegii îndurerați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel