Italia: Mașinile poluante, INTERZISE din 2019

Narcis Popa / 16 noi 2018, 15:15 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul italian al mediului, Sergio Costa, şi preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, au încheiat joi un acord, care prevede ameliorarea calităţii aerului la Roma, prin restricţii impuse automobilelor poluante începând din ianuarie anul viitor, relatează EFE.

Acordul prevede sprijinirea noilor infrastructuri pentru automobilele electrice şi favorizarea autoturismelor mai puţin poluante, în schimbul celor pe motorină, precum şi deplasările cu bicicleta.

Se doreşte, totodată, implementarea uzului de combustibili alternativi şi a unor zugrăveli care absorb PM10, în cadrul programului de renovare a clădirilor şi de construcţie a altora noi.

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii aminteşte de 500.000 de decese în Europa, din cauza poluării atmosferice. O problemă pe care regiunea Lazio, cu Roma ca oraş, trebuie să o rezolve", a declarat Zingaretti, la o conferinţă de presă comună.

"Ministerul Mediului a alocat resurse şi stimulente financiare pentru schimbarea maşinilor, oferindu-le posibilitatea de a plăti mai puţin celor care nu poluează", a declarat, la rândul său, Sergio Costa.

Ministerul Mediului se angajează să restricţioneze circulaţia mijloacelor de transport în comun cele mai poluante, în favoarea mobilităţii sustenabile, traficului limitat şi ca mai mulţi pasageri să împartă aceeaşi maşină.

Se prevede, de asemenea, promovarea de iniţiative pentru a impulsiona reducerea numărului de maşini care circulă în zonele urbane.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy