Italia. Lorenzo Mijay și-a regăsit tatăl după 20 de ani de căutări: „Îl caut pe tatăl meu, este român, dar locuiește în Pomezia”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Lorenzo Mijay și-a regăsit tatăl după 20 de ani de căutări: „Îl caut pe tatăl meu, este român, dar locuiește în Pomezia” / Foto: Unsplash
Italia. Lorenzo Mijay și-a regăsit tatăl după 20 de ani de căutări: „Îl caut pe tatăl meu, este român, dar locuiește în Pomezia” / Foto: Unsplash

Grație rețelelor de socializare, Lorenzo Mijay, în vârstă de 20 de ani, și-a găsit tatăl, pe care nu-l cunoscuse niciodată și despre care nu îi știa decât prenumele, care era italienizat.

Lorenzo, născut la spitalul Grassi din Ostia la 16 martie 2002, și-a pierdut mama, Patricia, la o vârstă foarte fragedă, din cauza unei boli crunte. Însă, tatăl său nu a putut să-l recunoască, deoarece, la nașterea lui Lorenzo, acesta se afla ilegal pe teritoriul italian. Astfel, o dată cu trecerea anilor a crescut și dorința băiatului de a-și găsi tatăl.

 

Regăsire emoționantă pentru o familie de români din Italia

 

'Îl caut pe tatăl meu, este român, dar locuiește în Pomezia, îl cheamă Manolo, nu-i știu numele de familie', a scris Lorenzo pe mai multe rețele de socializare de-a lungul timpului.

Despre tatăl său, Lorenzo are doar o fotografie făcută în casa pe care o împărțea cu partenera sa pe malul mării din Ardea. De mic copil, Lorenzo a fost adoptat, iar tatăl său a pierdut orice urmă de el. Apelul a fost distribuit de sute de ori pe pagina de Facebook „Te caut”, apeluri ale unor persoane care își caută originile și pe cei dragi.

 

După 20 de ani, a sosit vestea: Lorenzo și-a găsit tatăl


Deși tânărul de 20 de ani locuiește acum în America de Sud, a păstrat legătura cu doamna Lucia, care locuiește în Ardea și care i-a sugerat băiatului să apeleze la lumea socială pentru a-și găsi tatăl.

În următoarele zile a sosit vestea: Lorenzo și-a găsit tatăl. Fundamentale au fost distribuirile făcute de două femei din Ardea de origine română, Dora și Tuka, care au distribuit postarea în câteva grupuri sociale din România.

Lorenzo a descoperit că tatăl său nu mai locuiește în Ardea, ci s-a întors în România, în orașul Uricani. Și că numele său nu este Manolo, ci Manole, un nume comun în sudul României, așa cum au sugerat unii utilizatori de socializare care au suspectat folosirea unui astfel de nume pentru o persoană din această țară.

Aceasta a fost, de asemenea, o sugestie pozitivă, deoarece a contribuit la restrângerea câmpului. De asemenea, având în vedere că numele de familie al lui Manole era necunoscut.

 

Românul s-a întălnit virtual cu fiul său

 

"Am fost contactați mai întâi de un domn care îl cunoștea, apoi de un administrator al grupului din România, domnul a transmis apoi apelul tatălui la solicitarea noastră, domnul a vorbit cu tatăl, apoi băiatul ne-a scris că au luat legătura: e o bucurie pentru toți cei care ajutați", scrie pe aceeași pagină o persoană de contact a grupului de socializare, care mulțumește unei doamne românce care a interceptat mesajul de pe Facebook prin care a alertat persoana în cauză. „Nu a fost ușor pentru că atât tatăl, cât și fiul trăiesc în țări foarte îndepărtate unul de celălalt", conchide el.

Deocamdată, Lorenzo și Manole au reușit să se reîntâlnească doar virtual, printr-un apel video. Lorenzo a descoperit că are o soră mai mică și una mai mare. O surpriză neașteptată, dar și bucuria de a fi regăsit o bucată de familie.

'Până la urmă, Facebook nu este atât de rău, trebuie doar să îl folosești cu dragoste și orice se poate întâmpla', a comentat o utilizatoare, Katia. Lorenzo și Manole au încă mult timp în față și vor putea să-l folosească pentru a recupera cei douăzeci de ani pierduți și pentru a construi o relație, conform Il Messaggero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel