Italia. Jumătate din populația orașului Brindisi a fost evacuată pentru dezamorsarea unei bombe

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aproape 54.000 de persoane, jumătate din populaţia oraşului, au fost evacuate duminică din Brindisi, sudul Italiei, pentru a permite dezamorsarea unei bombe britanice ce datează probabil din 1941, în cea mai mare operaţiune de acest gen din Italia după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează AFP, citat de Agerpres. 

Bomba, de un metru lungime şi peste 200 de kilograme, a fost descoperită la 2 noiembrie în timpul unor lucrări de amenajare a unei săli de cinema şi avariată de un exscavator, ceea ce face operaţiunea mai delicată, notează cotidianul La Repubblica.

Pe o rază de mai bine de 1,5 kilometri de locul unde a fost descoperită bomba, toată populaţia a trebuit să fie evacuată şi, pe o rază mai restrânsă, de 500 de metri, a fost întreruptă alimentaţia cu gaz. Cât timp vor lucra geniştii, traficul aerian şi circulaţia feroviară vor fi de asemenea întrerupte în zonă.

Mai mult de 1.000 de membri ai forţelor de ordine şi 250 de voluntari de la Protecţia Civilă participă la această operaţiune.

Potrivit agenţiei AGI, evacuarea a peste jumătate din populaţia acestui oraş de circa 87.000 de locuitori a început sâmbătă, cu transferarea celor 217 de deţinuţi din închisoarea locală spre o altă închisoare.

Operaţiunea ar urma să se încheie duminică la prânz, potrivit responsabililor locali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel