Italia întră în week-endul PORTOCALIU. Mai multe regiuni, rămân în „Zona Portocalie“ până pe 15 ianuarie: Noi restricții pentru cetățeni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
carabinieri_din_italia
carabinieri_din_italia

Noua ordonanță a ministrului Sănătății, Roberto Speranza duc Calabria, Emilia-Romagna, Lombardia, Sicilia și Veneto în zona portocalie, lăsând restul peninsulei în zona galbenă, până pe 15 ianuarie. Ce reguli și restricții noi se impun.

Calabria, Emilia-Romagna, Lombardia, Sicilia și Veneto trec în zona portocalie. Așa prevede ordonanța pe care Ministerul Sănătății, Roberto Speranza, o pregătește și care va fi valabilă de duminică, 10 ianuarie, până vineri, 15 ianuarie, dată la care expiră Dpcm.

Odată cu adoptarea unui nou decret,  orice modificare și reîncadrare a zonelor va fi evaluată.

Cei care locuiesc în Calabria, Emilia-Romagna, Lombardia, Sicilia și Veneto vor trebui, prin urmare, să respecte regulile în vigoare în zonele portocalii. Toate celelalte regiuni vor rămâne în zona galbenă chiar dacă, trebuie amintit, așa cum a fost stabilit prin decretul-lege din 5 ianuarie, următoarele două zile - 9 și 10 ianuarie, înseamnă weekend portocaliu pe întreg teritoriul național.

Așadar, 9-10 ianuarie: toată Italia va fi portocalie; 10-15 ianuarie: Zona portocalie în Calabria, Emilia-Romagna, Lombardia, Sicilia și Veneto.

Ce se schimbă în regiunile din zona portocalie între 10 și 15 ianuarie 2021

 

În zonele portocalii, magazinele rămân deschise în mod regulat, în mod evident sub rezerva respectării măsurilor anti-Covid. Pe de altă parte, barurile, restaurantele, puburile și patiseriile sunt închise (cu excepția cantinelor și a alimentației). Rămâne posibilitatea livrării la domiciliu și până la ora 22:00 pentru catering cu mâncare la pachet, cu interzicerea consumului în localuri sau în apropiere. Desigur, muzee, săli de sport, piscine, centre de wellness și spa-uri vor fi închise în timp ce centrele sportive sunt deschise (închise în loc în zonele roșii).

Situația este diferită în ceea ce privește mobilitatea. În mod normal, în zonele portocalii este permisă circulația liberă în localitate între orele 5:00 și 22:00, fără a fi nevoie de prezentarea niciunei declarații. Lucrurile se schimbă pentru cei care doresc să iasă în afara municipiului, caz în care, chiar și pentru cei care locuiesc în regiunile portocalii, este necesară prezentarea unei declarații, p auto-certificare care să indice că ieșirea se datorează din motive de muncă, sănătate, urgență sau necesitate.

Cu toate acestea, decretul aprobat în 5 ianuarie prevede o altă excepție: în ciuda restricțiilor din zonele portocalii, pe 9 și 10 ianuarie 2021 „călătoriile din municipalitățile cu o populație de până la 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 de kilometri de frontierele lor, vor fi permise cu excluderea călătoriilor în capitalele provinciale“. În cele din urmă, trebuie subliniat faptul că același decret prevede interzicerea călătoriilor între regiuni și provincii autonome, de asemenea, pentru zonele galbene, arată Today.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel