Italia. Institutul Superior de Sănătate vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid

Andreea Cosma |
Data publicării:

Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid din cauza tulpinii britanice care circulă în întreaga Italia. Virologii cred că varianta engleză va deveni dominantă în scenariul italian și european în următoarele săptămâni.

Virologii o numesc o „subepidemie” în pandemie și recomandă intervenție urgentă pentru a încetini răspândirea tulpinii britanice, conform Corriere della Sera.

Pe lângă restricțiile naționale, ei consideră că trebuie impuse și unele locale, acolo unde transmisibilitatea este mai mare.

Virologii vorbesc despre un studiu făcut în 4 și 5 februarie în 16 regiuni și provincii autonome, care arată că tulpina britanică „prezintă o transmisibilitate mai mare și se suspectează, de asemenea, că poate fi asociată cu o virulență mai mare”.

 

Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid

 

Rezultatele analizate în 82 de laboratoare arată că tulpina „este răspândită în 88% din regiunile care participă la studiu”. Estimarea prevalenței este stabilită la 17,8%, cu o mare variabilitate între diferite regiuni.

Pe scurt, difuzia pe teritoriul național nu este omogenă, însă acest aspect pare a fi temporar și depinde de data în care tulpina a pătruns în diferitele zone. De exemplu, varianta a fost identificată mai devreme în Abruzzo și Umbria, regiunile ajungând în zona roșie câteva zile. Este de presupus astfel că tulpina britanică „va deveni dominantă în scenariul italian și european în următoarele săptămâni”.

La varianta britanică, vaccinurile autorizate funcționează, în timp ce la mutațiile braziliene și sud-africane există mai multe îndoieli și probleme.

Din acest motiv, Institutul Superior de Sănătate italian susține că în Italia, unde „vaccinarea celor mai fragile categorii de populație se desfășoară rapid, dar nu a ajuns încă la o acoperire suficientă, răspândirea variantelor cu o transmisibilitate mai mare poate avea un impact semnificativ dacă nu sunt adoptate măsuri adecvate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel