Italia. Hoți români, inconștiență criminală: Prinși în flagrant, au fugit și s-au răsturnat cu mașina victimelor, în care se afla un copil

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Un tânăr de origine tunisiană și unul de origine română au fost arestați
Italia. Un tânăr de origine tunisiană și unul de origine română au fost arestați

O bandă de hoți români a dat o spargere în locuința unei familii din Ragussa, Italia, săptămâna trecută. După ce au furat 1.000 de euro, fiind prinși în flagrant, au atacat un bărbat, apoi au fugit cu mașina acestuia, în care se afla copilul său de 7 ani.

Unul dintre membrii bandei a fost identificat și eliberat, în ciuda faptului că avea în mașină unelte folosite la spargere. Autoritățile consideră că bărbatul român, oprit de poliție, ar fi suspectat că ar fi „în echipă“ cu ceilalți doi infractori, aproape sigur amândoi români, responsabili de noaptea de teroare, de săptămâna trecută, prin care a trecut o familie din cartierul Beneventano din Ragussa.

 

Italia. Hoți români, inconștiență criminală

 

Românul arestat, ieri, nu a putut explica prezența uneltelor tipice pentru intrarea prin efracție în portbagajul mașinii sale și nici ce căuta singur în acea zonă, în apropierea unei benzinării, în mașina sa, la o oră târzie din noapte. În ciuda acestor circumstanțe, nu au existat suficiente probe pentru a-l incrimina pe român și nici pentru a-l lega în mod direct de ceilalți doi infractori care, nu departe, tocmai spărseseră o casă, de unde au sustras  1.000 de euro în bijuterii și bani lichizi, înainte de a fi surprinși de proprietari.

Proprietarii tocmai se întorseseră acasă, când i-au surprins pe cei doi hoți, dintre care unul era înarmat cu un cuțit, încă în interiorul locuinței lor. După ce s-au certat cu proprietarul, hoții au încercat să fugă la volanul mașinii victimelor, în care se afla fiul lor de 7 ani. Hoțul, incapabil să conducă autoturismul, a ajuns în mijlocul câmpului, distrugând mașina, în timp ce copilul se afla în interior și care, din fericire, a rămas nevătămat.

 

Prinși în flagrant, au fugit și s-au răsturnat cu mașina victimelor, în care se afla un copil

 

Mama, în încercarea de a-i opri pe hoții din mașină, a fost lovită în picior. În acel moment, hoții au fugit pe jos, probabil pentru că nu și-au văzut complicele venind. Capul familiei, în ciuda rănilor suferite la nivelul feței și al mâinilor și a stării de șoc, a reușit să ceară ajutor oamenilor legii.

Prin urmare, ipoteza anchetei este aceea a unei bande de români, probabil din zona Ipparino, care se deplasează la Modica, pentru a comite jafuri în locuințe și unități de cazare. De fapt, este posibil ca celelalte spargeri, înregistrate asupra a două case și a unei pensiuni, tot în zona rurală din Modican, să fie opera aceleiași bande, potrivit Corriere di Ragussa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel