Italia. Haos după ninsorile din Milano: linii de tramvai blocate, copaci căzuți și trafic de coşmar. O femeie rănită de un pilon căzut

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa: milano.corriere.it
sursa: milano.corriere.it

Ninsoarea a provocat o serie de pagube în Milano, unde s-a format un strat de 20 de centimetri de zăpadă. O femeie  a fost rănită de prăbușirea unui pilon, iar unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce dădea zăpada deoparte cu lopata, scrie milano.corriere.it.

Zăpada puternică de luni dimineață, anunțată de prognozele meteorologilor, a provocat o serie de daune și perturbări în orașul Milano, liniile de transport deviate și copacii căzuți.

În via Raffaello Sanzio erau cel puțin trei copaci doborâţi: unul a blocat complet drumul, altul a tăiat cablurile tramvaiului provocând o situație critică la primele ore ale dimineții. Pe aceeași stradă, în jurul orei 9, un stâlp care cădea a lovit un trecător: femeia a suferit un traumatism cranian, dar viaţa sa nu este pusă în pericol.

În același timp, un brad mare a obstrucționat strada adiacentă la via Breda și alți doi copaci au cedat lângă podul care ducea la gara Greco. Un bărbat s-a simţit rău în timp ce dădea zăpada la o parte și a suferit un stop cardio-circulator pe via Monte Grappa, dar a fost salvat prin resuscitare cardiopulmonară imediată și adus la Fatebenefratelli.

Au existat şi blocaje de trafic pe strada Varșovia.

 

Din 2013 nu a existat o astfel de ninsoare

 

Zăpada a început să cadă abundent în jurul orei unu dimineața și a continuat până la ora 12: au căzut peste 20 de centimetri de zăpadă.

Din 2013 nu a existat o astfel de ninsoare. În 2006 căzuseră aproape 40 de centimetri de zăpadă.

Potrivit serviciului 118, nu ar exista răniţi în stare gravă, dar, ca măsură de precauție , parcurile publice au fost închise, iar poliția locală recomandă oamenilor să nu se aventureze în zone verzi lângă copaci înalți.

200 de vehicule sunt în funcțiune pentru curățarea și sărarea străzilor, 800 de persoane în puncte critice, cum ar fi intrările stațiilor MM și ATM, spitale (alte 400 vor intra în funcțiune) și 50 de patrule de poliție locală. Metroul funcţionează în mod obișnuit.

Au existat întreruperi pe linia 16 și modificări ale traseului cu întreruperi pe liniile „12” și „19”. 

Potrivit meteorologului Nikos Chiodetto, „în ultimele trei zile aerul polar din Groenlanda s-a stabilit în valea Po, formând o pernă rece în straturile inferioare care, traversând o perturbare mai ușoară, oceanică, a dat naștere la ninsori”. Cu toate acestea, meteorologul Andrea Giuliacci nu ar defini-o ca fiind excepțională: „ Nu suntem obișnuiți să cadă ninsoare așa la Milano, deoarece temperaturile au crescut față de înainte, dar fenomenul face parte din climatologia orașului”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel