Giorgia Meloni vrea să intervină după ce prețurile benzinei și motorinei au crescut în Italia. Cât se plătește la pompă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 / (Sursa foto: Unsplash)
/ (Sursa foto: Unsplash)

Prețul mediu al benzinei a crescut la 1,965 euro/litru, cel al motorinei la 2,023 euro. Guvernul italian ia în calcul o intervenție.

Guvernul italian dorește să limiteze speculațiile în curs de desfășurare cu privire la prețurile carburanților. Mâine, prim-ministrul Giorgia Meloni și ministrul economiei și finanțelor, Giancarlo Giorgetti, se vor întâlni cu comandantul general al Guardia di Finanza, generalul Giuseppe Zafarana, la Palazzo Chigi, pentru a face bilanțul și a evalua eventualele măsuri suplimentare pentru a contracara situația.

 

Prețurile carburanților continuă să crească

 

Prețurile carburanților continuă să crească, după ce calmarea impusă de guvernul Draghi s-a încheiat la 1 ianuarie. Potrivit site-ului Quotidiano Energia, prețul mediu al benzinei a crescut la 1,965 de euro pe litru, iar cel al motorinei la 2,023 de euro, conform Il Messaggero.

Ministrul întreprinderilor, Adolfo Urso, a promis verificări încrucișate de către Guardia di Finanza și "Mister Prezzi", autoritatea de supraveghere a prețurilor. Iar vicepremierul Salvini a anunțat că Consiliul de Miniștri va evalua o posibilă intervenție în următoarele ore.

Pentru Quotidiano Energia, prețul mediu național al benzinei la autoservire este de 1,821 euro pe litru (1,814 pe 5 ianuarie). Prețul mediu al motorinei autohtone este de 1,879 euro pe litru (față de 1,875). 

Pe autostradă, prețurile sunt în continuare în creștere. Potrivit site-ului de energie Staffetta Quotidiana, benzina în modul servit crește la 2,171 euro, iar cea auto costă 1,912 euro pe litru. Pentru motorina de pe autostradă costă 1,963 de euro pe litru pentru autoturisme și 2,223 pentru cele servite.

 

În 2023 încep eco-stimulentele pentru autoturisme: toate reducerile și condițiile de acordare a bonusurilor

 

Mâine dimineață, 10 ianuarie, la ora 10.00, încep eco-bonusurile din 2023 pentru achiziționarea de autoturisme și motociclete cu emisii zero sau reduse.

Un pachet total în valoare de 630 de milioane de euro vizează reducerea impactului poluant al parcului auto aflat în circulație și poate fi exploatat atât de persoane fizice, cât și de companii, firme de închiriere și de car-sharing. De asemenea, nu prevede necesitatea casării unui vehicul mai vechi și mai poluant în anumite benzi.

Bonusurile pot fi utilizate de cei care au semnat un contract de achiziție între 1 ianuarie și 31 decembrie 2023 pe platforma https://ecobonus.mise.gov.it. Pentru a înțelege mărimea reducerii și condițiile de obținere a acesteia, trebuie să se ia în considerare nivelul de emisii al vehiculului pe care se dorește să îl achiziționați: fondurile disponibile și modalitățile de utilizare sunt, de fapt, modulate în trei benzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel