Italia. Giorgia Meloni, șefa partidului care conduce în sondaje, mesaj controversat: "Migranții trebuie blocați pe mare"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Giorgia Meloni, lidera partidului care conduce în sondajele din Italia, în vederea alegerilor anticipate care au loc în luna septembrie a făcut o declarație șocantă: aceasta spune că migranții ar trebui blocați pe mare. 

Ambarcaţiunile care pleacă de pe coastele din nordul Africii transportând migranţi trebuie să fie blocate pe mare, a susţinut luni lidera partidului populist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, potrivit DPA.

''Cea mai bună soluţie la această problemă este de a împiedica plecările şi nu sosirile. O blocadă asupra plecărilor ar fi mai eficientă'', a spus Meloni într-un interviu pentru postul de radio RTL 102,5.

Fratelli d'Italia, formaţiune naţionalistă eurosceptică, conduce în sondaje de câteva săptămâni cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia (partid condus de Silvio Berlusconi) şi Liga, condusă de Matteo Salvini, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot.

Cele trei partide au format o alianţă în perspectiva alegerilor legislative din 25 septembrie, în timp ce în rândul forţelor politice tradiţionale de centru domneşte confuzia.

Stânga italiană, încotro? 



Stânga este sub presiune după destrămarea, luna trecută, a coaliţiei de uniune naţională a premierului Mario Draghi, care a dat startul campaniei electorale pentru alegerile legislative dominate de forţele de dreapta.

Meloni şi Salvini au făcut din migranţi şi refugiaţi un subiect cheie al campaniei lor, în contextul în care numărul celor sosiţi din Africa de Nord continuă să fie ridicat.

Giorgia Meloni s-a pronunţat pentru crearea unor 'hotspot'-uri în nordul Africii unde migranţii să fie verificaţi înainte de a părăsi continentul african. ''Cu siguranţă am putea discuta cu autorităţile libiene despre asta'', a spus ea. 

 

Navele cu migranți, care vin din Africa, pe Mediterană,  o problemă pentru Italia

 

După o săptămână de aşteptare, nava Ocean Viking a ONG-ului francez SOS Mediterránee a primit din partea autorităţilor italiene permisiunea să acosteze în portul Salerno pentru a debarca un grup de 380 de migranţi, transmite agenţia DPA.

În acest timp, nava Geo Barents care aparţine organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) şi la bordul căreia se află 660 de migranţi încă aşteaptă autorizaţia să intre într-un port italian. Conform ONG-ului, dintre migranţii aflaţi pe această navă peste 150 sunt minori.

O a treia ambarcaţiune ce salvează pe Mediterana migranţi care încearcă să ajungă în Europa, nava ONG-ului german Sea Watch, a acostat sâmbătă în portul italian Taranto, unde a debarcat 440 de migranţi.

Aceste nave ale ONG-urilor preiau la bordul lor migranţi veniţi mai ales din Africa şi care folosesc ambarcaţiuni precare şi periculoase, după fiecare debarcare a acestora în Europa ele revenind în apropierea coastelor africane pentru noi astfel de operaţiuni.

De la începutul anului şi până vineri au debarcat în Italia aproximativ 39.300 de migranţi, faţă de 28.450 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel