Italia. Gabriel a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, apoi a plecat să caute droguri: „Am făcut un mare c...“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Gabriel Robert M. tânărul român de 25 de ani, aflat în închisoare din ianuarie sub acuzația de ucidere a fetiței de 18 luni a concubinei sale, la Cabiate, în provincia Como, a mărturisit crima iar recent a ajuns în boxa acuzaților pentru a fi audiat. Și sala de judecată s-au aflat și mama micuței ucise și bunica acesteia, iar confruntarea nu  fost lipsită de tensiuni.

Gabriel a mărturisit că a ucis-o pe Sharon, apoi a plecat să caute droguri. "A venit să ia metadona și mi-a spus că a făcut o mare greșeală", a fost declarația dealer-ului lui Gabriel în fața instanței.

Muncitorul român care a comis monstruoasa faptă este rezident la Lentate sul Seveso. De trei luni locuia în aceeași casă cu fetița pe care a violat-o și cu mama acesteia, Silvia Barni, o italiancă de 24 de ani, partenera sa. Românul este acuzat de maltratare care a dus la moartea unui copil și violență sexuală împotriva unei persoane sub vârsta de zece ani.

Medicii au constatat însă, la autopsie, că fetița de 18 luni a fost bătută și violată. Legiștii au arătat că fetița suferise leziuni compatibile cu traume contondente în diferite zone ale corpului, precum și răni compatibile cu abuzuri sexuale. Fetița a murit în ziua în care Gabriel Robert Marincat a avut-o în grijă, așa că autoritățile s-au îndreptat către el.

Gabriel a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, apoi a plecat să caute droguri

 

Procesul început la Curtea de Asise pentru crimă, mai mult unic decât rar, se derulează cu ușile închise pentru toată lumea. Motivul: acuzația împotriva inculpatului nu este doar de omucidere voluntară, ci și de violență sexuală asupra unei fetițe de nici doi ani (de unde și necesitatea de a exclude publicul). Procesul lui Gabriel Robert Marincat, în vârstă de 26 de ani, acuzat că a ucis-o în bătaie pe micuța Sharon Sapia Barni, în vârstă de doar 18 luni și fiica partenerei sale, s-a deschis pe fondul unor momente de tensiune și al solicitării unei expertize psihiatrice.

Pentru prima dată de la sfârșitul lunii ianuarie, când Silvia Barni, mama lui Sharon, și-a dat afară din casă partenerul, bănuind că povestea neverosimilă cu soba căzută în capul copilului era o minciună sfruntată, femeia și criminalul s-au aflat față în față în sala Curții de Assise. Bunicii lui Sharon se aflau, de asemenea, în aceeași sală de judecată. 

„Am făcut un mare c...“

 

Unul dintre martorii chemați să depună mărturie a fost un bărbat în vârstă de 37 de ani din Mariano Comense, o veche cunoștință a instanței din motive legate de droguri, dar și dealerul de încredere al lui Marincat pentru metadonă. În sala de judecată, bărbatul și-a amintit perfect acea zi de luni, 11 ianuarie, când, în jurul orei zece seara, s-a întâlnit cu inculpatul pentru a vedea o sticlă de metadonă. Micuța Sharon fusese preluată cu elicopterul cu doar câteva ore mai devreme și se știa deja că murise. Dar Marincat nu a renunțat să meargă să cumpere doza de metadonă. În timpul întâlnirii cu dealerul, acesta părea supărat și i-a spus: "Am făcut un mare c....".

Dar cel mai emoționant moment al întregii audieri a fost cel în care mama Silvia - care a fost asistată constant de psihologul ei în timpul procesului - și bunica maternă au încercat, printre lacrimi și sughițuri, să rememoreze acea luni blestemată și lunile anterioare, când ușa casei lui Barni i-a fost deschisă tânărului român.

Cele două femei au explicat că l-au primit pe Marincat ca pe un băiat cuminte și că da, Silvia Barni știa că se droga, dar el a asigurat-o că lua metadonă pentru că voia să se oprească. Și că nu, nu au observat nicio vânătaie asupra fetiței.

Bunica fetiței: "Am încercat să o resuscitez"

 

Bunica a povestit cum a mers la casă pentru a-și ajuta nepoata. Ea a spus că și-a dat seama că nu mai avea ce face și că este sigură că copilul era deja mort când a cerut ajutor. "Am încercat să o resuscitez", a spus ea, în mijlocul unei emoții generale (jurații populari se străduiau și ei să-și stăpânească emoția).

Aceștia vor reveni în instanță pe 10 noiembrie, când va fi rândul consultanților acuzării și al inculpatului. Apoi, mama lui Marincat va trebui să depună mărturie, să povestească despre abuzurile și violențele pe care le-a suferit fiul ei din partea tatălui său. Aceasta este o condiție prealabilă pentru a insista asupra solicitării unei expertize psihiatrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel