Italia. Focar de Covid printre culegătorii de struguri: O româncă moartă, alta la terapie intensivă. 14 persoane venite cu autocarul din România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă în vârstă de 50 de ani a murit diupă infectarea cu noul cornavirus, iar o alta se află în stare foarte gravă la terapie intensivă la Ca' Foncello din Treviso. Acesta este rezultatul provizoriu al unui focar de coronavirus descoperit la un grup de culegători de struguri români care lucrau printre rândurile de Prosecco într-o fermă din zona Sinistra Piave.

Până în prezent, au fost prelevate probe pe un grup de 5 bărbați și 9 femei, toți nevaccinați, care au sosit cu autocarul din România în urmă cu câteva zile și au stat în aceeași casă pe perioada necesară pentru operațiunile de recoltare.

Alarma a fost declanșată în urmă cu câteva zile, când una dintre femeile din grup a început să prezinte cele mai grave simptome ale bolii: febră, dificultăți de respirație, saturație scăzută a sângelui, ceea ce a obligat-o să fie internată la terapie intensivă, transportată cu o ambulanță 118.

Câteva ore mai târziu, o colegă de-a sa a fost ucisă de un stop cardiac în timp ce se afla în aceeași casă: "Era și ea pozitivă la Covid", subliniază directorul general al Ulss 2, Francesco Benazzi, "ne temem că și celelalte persoane ar fi putut contracta virusul, după ce au călătorit și au trăit în contact strâns cu cei doi pacienți pozitivi, potrivit Il Mattino di Padova.

Româncă moartă de Covid, în Italia, alta la terapie intensivă

 

Testele vor fi extinse și la unele persoane de contact de naționalitate italiană care au lucrat cu grupul românesc, dar care vor fi vaccinate. Astăzi, Compartimentul de Prevenire a efectuat tampoane pe alte 18 persoane din cadrul companiei: 13 muncitori români rămași în activitate și alte cinci persoane între proprietari și angajați. Șaptesprezece dintre ele au fost negative, iar una (unul dintre lucrătorii români) pozitivă.

Se așteaptă feedback-ul de la testele moleculare. Toți au fost plasați în carantină și vor fi supuși unor controale suplimentare în următoarele 72 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel