Italia. Fetițe românce, bătute zile întregi, legate și forțate să se prostitueze. Ororile din mahalalele din Foggia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai mulți români au fost condamnați, ieri, la ani grei de închisoare după ce au fost găsiți vinovați de ororile din mahalalele din Foggia, Italia.

Astfel, Curtea de Asize din Foggia i-a condamnat pe Costache F. la 16 ani de închisoare, Chiriac P. la 16 ani de închisoare, Costache S. la 14 ani de închisoare și Mariana Raluca I. la 9 ani de închisoare, pentru exploatare și scalvie.

Condamnații au fost arestați în decembrie 2018 de către DDA și echipa mobilă Foggia cu acuzații teribile: reducerea și menținerea în stare de servitute, inducerea și exploatarea prostituției copiilor și răpirea.

Una dintre victime, o fată născută în 2001, a fost forțată să se prostitueze până în a șaptea lună de sarcină, a fost bătută până la pierderea bebelușului pe care îl purta. Înainte de acel episod, totuși, torționarii săi încercaseră să vândă viitorul bebeluș unui „client” cu 28.000 de euro. 

 

Trei fetițe, victimele ororilor

 

Victimele torturii, care au avut loc în unele colibe din via San Severo, la periferia nordică a Foggia, erau trei fete minore, de origine română, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Ancheta a început după ce una dintre fete a reușit să evedeze din lagăr, în septembrie 2018. Tânăra a reușit să scape după ce a fost bătută sălbatic cu pumnii, palmele și curele, aruncate în fiecare parte a corpului, pe față, pe burtă și în spate, precum și târâtă de păr. Minora reușise să ceară ajutor unor persoane, de naționalitate italiană, care ocupau o tabără din apropiere.

Investigațiile efectuate de echipa mobilă Foggia au făcut posibilă constatarea existenței unui sistem dezvoltat conform căruia minorele, toate aparținând unor grupuri defavorizate, erau de fapt sechestrate în interiorul unor colibe, închise din exterior cu un lanț și un lacăt, bătute continuu timp de câteva zile pentru a-și îndoi capacitatea de reacție și forțate în prostituție sub controlul direct al rapitorilor lor.

 

Verificate non-stop

 

S-a constatat că niciuna dintre victime nu putea scăpa din lagăr, fiind monitorizată 24 de ore pe zi, atât în ​​timpul șederii în lagăr prin sechestrare în cazarmă, cât și în timpul mișcărilor lor din colibă, care au avut loc sub controlul direct al bărbaților grupului criminal și al femeilor.

Cei arestați și-au desfășurat conduita nu numai prin utilizarea constantă și brutală a violenței și amenințărilor, ci și prin utilizarea de condițiile de inferioritate fizică și psihică a victimelor legate de vârsta lor minoră și de condiția lor de cetățeni străini, singure în Italia și fără ca cineva să le revendice dispariția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel