Italia. Escrocheria soțului perfect: Se îndrăgostesc pe internet, dar el îi fură 90.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Escrocheria soțului perfect: se îndrăgostesc pe internet, dar el îi fură 90 de mii de euro / Foto: Unsplash
Escrocheria soțului perfect: se îndrăgostesc pe internet, dar el îi fură 90 de mii de euro / Foto: Unsplash

Bărbatul a păcălit-o pe femeie să creadă că vrea să se căsătorească cu ea, dar a avut grijă mai întâi să îi fure 90.000 de euro. Cei doi s-au cunoscut pe internet și au vorbit doar la telefon, fără să se vadă vreodată în persoană.

Cu puțin timp înainte de a fi arestat, în ciuda tuturor dovezilor, bărbatul a pus mâna pe telefon pentru ultima dată și i-a scris "Mi-e dor de tine" femeii pe care o înșelase timp de doi ani și jumătate prin telefon. Astfel a făcut-o să creadă că vrea să se căsătorească cu ea și să întemeieze o familie, însă interesul erau banii ei, mai exact cei 90.000 de euro sustrași de la ea în total.

Potrivit carabinierilor din Calizzano (Savona), care au întrerupt înșelăciunea sentimentală, bărbatul în vârstă de 35 de ani, originar din Potenza și rezident în Praia a Mare (Cosenza), cu condamnări în spate, nu a avut niciun fel de scrupule. El a fost dus la închisoare prin decizie a gip-ului din Savona.

 

Se dădea drept un bărbat ideal, dar era o mașină de mâncat bani

 

Victima înșelăciunii este o femeie din Val Bormida. După ce l-a cunoscut pe bărbatul, "frumos, serios, cinstit și gata să întemeieze o familie", pe un chat room de întâlniri, s-a îndrăgostit de el și a început să-l ajute financiar. Mai întâi ia dat o sumă imensă de bani, apoi a făcut datorii pe care acum va trebui să le achite.

Abil în construirea falsei povești de dragoste, potențialul tată de familie era în schimb, au explicat carabinierii, un infractor condamnat în vârstă de 35 de ani, dependent de droguri și cu condamnări anterioare pentru escrocherii similare, inclusiv împotriva mamei sale și a fratelui său invalid. Chiar și familia îl reclamase pentru extorcare de fonduri, iar o fostă iubită îl reclamase pentru violare de domiciliu.

După întâlnirile pe internet, povestea a continuat la telefon, dar fără întâlniri în persoană, deoarece bărbatul găsea mereu scuze pentru a le evita. Italianul arestat a folosit "minciuni, șantaj psihologic și adevărate înscenări" pentru a înșela victima, a declarat poliția.

Pretențiile financiare

 

Prima dată, el îi ceruse un împrumut pentru a face față unor dificultăți financiare temporare, iar ea nu a ezitat să-l ajute. Această primă solicitare a fost însă urmată de alte trei. Apoi, niciun răgaz. Când femeia, după ce și-a golit complet contul bancar, a încercat să se opună cererilor, bărbatul s-a prefăcut că a fost răpit de un șantajist și a amenințat-o, pretinzând că este persoana care îl șantaja.

Zdrobită de durere, femeia a cerut bani de la rude și prieteni, apoi de la instituții financiare, amanetizând jumătate din salariul său de aproximativ o mie de euro.

În cele din urmă, îngrozită pentru propria viață, femeia a cerut ajutorul carabinierilor. Dar militarii, ascultându-i povestea, au înțeles ce s-a întâmplat și au reușit să o convingă să depună plângere. Chiar și după ce a aflat că victima l-a dat în judecată, bărbatul "a încercat să o contacteze cu apeluri telefonice și mesaje, în încercarea de a o face să cadă în capcana înșelăciunii sale", au declarat militarii.

Bărbatul a fost identificat, iar Gip-ul, având în vedere antecedentele penale ale bărbatului, gravitatea faptei și imposibilitatea aplicării unei pedepse cu suspendare din cauza condamnărilor anterioare, a emis o ordonanță de arestare preventivă în penitenciar, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel