Italia. Dreptate pentru Elena. Asasinul său, condamnat pe viață după mărturisire: Românca a fost jefuită și înjunghiată mortal în casă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

"Nu se oprea să râdă de mine", a afirmat Gabriel Falloni când a mărturisit uciderea Elenei Raluca Șerban, care a fost jefuită, strangulată și înjunghiată în locuința sa din Aosta. Asasinul româncei și-a aflat sentința: închisoare pe viață.

Închisoare pe viață, aceasta este sentința pronunțată astăzi de Curtea de Asistentă a Tribunalului din Aosta împotriva lui Gabriel Falloni, bărbatul de 36 de ani acuzat de uciderea Elenei Raluca Șerban, românca de 32 de ani, ucisă în locuința sa în aprilie anul trecut în capitala Valle d'Aosta.

Astfel se încheie procesul în primă instanță pentru muncitorul în construcții de 36 de ani din Sorso (Sassari), care a fost arestat la câteva zile după comiterea crimei.

Italia. Dreptate pentru Elena; asasinul, condamnat pe viață, după mărturisire: Românca a fost jefuită și înjunghiată mortal în casă

 

Judecătorul a menținut rechizitoriul procurorului, care ceruse închisoare pe viață, acuzându-l pe inculpat de circumstanța agravantă de omor din motive ascunse și cruzime.  Potrivit reconstituirii acuzării, Falloni s-a întâlnit cu victima în apartamentul acesteia din urmă pentru o întâlnire convenită pe un site de întâlniri. Când a ajuns în locuință însă, a jefuit-o pe victimă și apoi a ucis-o atacând-o cu un cuțit.

Bărbatul ar fi sustras aproximativ 8.000 de euro în numerar, pe care femeia îi păstra în apartamentul închiriat nu departe de centrul orașului Aosta, apoi ar fi încercat să o stranguleze și, în cele din urmă, ar fi înjunghiat-o până la moarte, lăsând-o într-o baltă de sânge.

După comiterea crimei, bărbatul a părăsit Valea Aosta, dar datorită înregistrărilor video ale camerelor de supraveghere din zonă și a faptului că acesta avea condamnări anterioare pentru tentativă de violență sexuală, anchetatorii au reușit să dea de urma lui.

Vezi și: Italia. Româncă ucisă, găsită goală și cu gâtul tăiat în casă: Criminalul a leșinat în sala de judecată, când a revăzut scena crimei

 

Ulterior, bărbatul a mărturisit că a ucis-o pentru că femeia "nu se oprea din a râde de mine". Falloni le spusese anchetatorilor că a făcut acest lucru după ce a fost luat în râs pentru disfuncția sa. El le-a spus că "nu știa ce s-a întâmplat" și că "dacă își băteau joc de mine, îmi aducea aminte de când eram copil, dar nu am vrut să o rănesc". În acest sens, apărarea a invocat o "deficiență mentală parțială", însă o expertiză psihiatrică ordonată de președintele instanței a stabilit capacitatea inculpatului. Pentru procuratură, mărturisirea inculpatului a fost menită să "atenueze pedeapsa", deoarece "versiunea sa despre crimă este aproape menită să demonstreze că biata Elena, care l-a jignit sexual, era de vină".

Citește mai mult despre acest caz AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel