Italia. Doi români beți, sancționați de carabinieri pentru că agresau lumea de pe stradă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Doi români în stare de ebrietate au fost sancționați de carabinieri după ce au deranjat mai mulți locuitori
Italia. Doi români în stare de ebrietate au fost sancționați de carabinieri după ce au deranjat mai mulți locuitori

Controalele carabinierilor continuă în districtul Piano San Lazzaro, Italia. Ieri, agenții au identificat și verificat doi cetățeni români, cunoscuți deja de poliție, cu cazier judiciar, care deranjau locuitorii.

Aceștia au fost depistați în Corso Carlo Alberto, fiind sub influența alcoolului într-o zonă publică. De asemenea, cei doi bărbați au început să deranjeze lumea de pe stradă. 

Pentru motivele menționate mai sus, aceștia au fost sancționați în temeiul art. 688 din Codul Penal, pentru hărțuire în stare de ebrietate. Față de cei doi români a fost ridicată și sancțiunea administrativă pentru încălcarea ordonanței nr.16 a primarului din Ancona, care interzice consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice, în spațiile private de uz public și în spațiile private deschise publicului, cu excepția servirii la masă în spațiile exterioare autorizate de pe unele străzi din Plan.

 

Ordonanța este în vigoare doar în următoarele zone din Italia

 

Reamintim că ordonanța este în vigoare în perimetrul care include Piazza Ugo Bassi, Corso Carlo Alberto, via Pergolesi și tronsonul din via Giordano Bruno, care merge de la via Pergolesi la Piazza Ugo Bassi.

Alte zone, chiar dacă se încadrează în district, nu sunt acoperite de ordonanță și, prin urmare, cei care sunt găsiți consumând alcool nu sunt sancționați. 

 

Unul dintre hoții români avea mai multe antecedente cu poliția și a fost trimis în municipiul de reședință

 

La finalul controlului, unul dintre cei doi cetățeni români a fost găsit ca fiind rezident în Rimini, și deja raportat pentru conducere sub influența alcoolului, violență sexuală în formă agravată și arestat pentru furt flagrant de mașină.

Din acest motiv, astăzi, în urma unei anchete a Diviziei Anticriminalitate, după ce a evaluat antecedentele specifice ale subiectului, precum și traseul infracțional, comisarul de poliție din Ancona, dr. Cesare Capocasa, a emis măsura preventivă a OAV împotriva acestuia, ordonându-i să se întoarcă în municipiul de reședință (San Marino) și interzicându-i să se întoarcă în Ancona, cu excepția unor necesități dovedite și cu autorizația Autorității PS timp de trei ani.

 

Cel de-al doilea român avea în posesia sa mai multe instrumente adecvate pentru jaf

 

O măsură similară a fost emisă împotriva unei alte persoane, cu reședința în Jesi, care a fost depistată în parcarea din Largo Pezzotti, cu intenția de a căuta în mașinile parcate. Supus controlului, s-a constatat că acesta avea antecedente de furt calificat, vătămare corporală și alte precedente specifice.

Supus unei percheziții, a fost găsit în posesia mai multor instrumente adecvate pentru jaf (două șurubelnițe, un cuter, un rulou), care au fost confiscate și, prin urmare, denunțate în temeiul art. 707 din Codul penal, sau deținerea nejustificată de chei sau de lacăte modificate.

La baza celor două măsuri care au fost dispuse față de cei doi inculpați, au fost valorificate și alte elemente circumstanțiale, cum ar fi prezența unor persoane deja condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului sau identificarea acestora împreună cu subiecți considerați responsabili de infracțiuni de o deosebită alarmă socială.

Măsurile adoptate de chestorul din Ancona, în urma unei anchete a Diviziei Anticriminalitate, se înscriu, așadar, în acțiunea generală de prevenire și combatere a fenomenelor ilegale, care angajează zilnic forțele de poliție, în servicii de control țintit al teritoriului orașului în zonele considerate de risc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel