Italia. Amendă uriașă pentru doi români care transportau carne în saci de gunoi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi șoferi români au fost amendați în Italia, după ce au fost prinși că transportau carne în condiții deplorabile. 

Doi șoferi care transportau carne din România cu două dube au primit în noaptea de marți spre miercuri, 15 aprilie 2020, amenzi în valoare totală de 11.000 de euro după ce au fost opriți de o patrulă a poliției din localitatea Palmanova, provincia Udine.

Potrivit publicației Udine Today, agenții i-au oprit în trafic pe cei doi șoferi pentru un control de rutină, în zona de serviciu Gonars de pe autostrada A4.

Transport de carne crudă, fără sistem frigorific 

 

Din documentele prezentate, reieșea că cei doi efectuau un transport de carne crudă. La o verificare mai atentă, oamenii legii au descoperit că autoturismele lor nu erau dotate cu sistem frigorific, așa cum prevede legea pentru transportul de astfel de alimente. Mai mult, oamenii legii au găsit carnea depozitată în cutii de carton și saci de gunoi, fără să respecte nicio normă cu privire la transportul alimentelor de acest gen.

O echipă de medici veterinari de la Compania Sanitară Universitară (ASU) din Friuli au verificat ulterior carnea și au stabilit că aceasta prezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor, având în vedere că nu avea nici un fel de ștampilă pentru a verifica proveniența.

Cei doi șoferi români au fost amendați pentru utilizarea unui vehicul care nu este adaptat pentru transportul alimentelor, precum și pentru faptul că nu sunt autorizați să efectueze aceste tipuri de transport și fără niciun document care să ateste origine cărnii.

Suma totală a amenzilor aplicate celor doi șoferi este de 11.000 de euro, aceștia fiind nevoiți să plătească încă 400 de euro pentru distrugerea produselor din carne.

(w670)

(w670)

foto: udinetoday.it

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel