Italia. Doi adepți ai teoriei Pământului plat au vrut să ajungă, pe mare, până la „marginea” pământului. Au ajuns însă în carantină 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
calatorie_adepti_teorie_pamant_plat
calatorie_adepti_teorie_pamant_plat

Un cuplu din Italia a hotărât să testeze limitele teoriei conspirației în care cred și au decis să se urce într-o barcă și să încerce să ajungă la „marginea” Pământului. Adepți ai teoriei Pământului plat, cei doi au hotărât să încerce să își dovedească teoria.

 

Cei doi au plecat din Veneția și au plănuit să ajungă pe Lampedusa, o insulă situată între Sicilia și Africa de Nord, acolo unde credeau ei că ar fi marginea „discului” planetar. 

Conform indy100, cei doi și-au vândut inclusiv mașina pentru a își putea finanța expediția, însă lucrurile nu prea au mers conform planului. Ei au plănuit să plece din Termini Imerese, un orășel din nordul Siciliei, pentru a ajunge în Lampedusa.  Pentru ca întreaga situație să fie și mai ironică, din perspectiva teoriei conspirației în care credeau, cei doi s-au folosit de o busolă pentru a putea naviga pe mare. Până la urmă, însă, cei doi s-au pierdut pe mare și n-au mai ajuns la Lampedusa. În loc, au ajuns pe o altă insulă, Ustica, aflată la doar 200 de kilometri distanță pe mare de Sicilia.

Conform directferries.co.uk, călătoria din Sicilia până în Ustica durează în jur de o oră și jumătate. Cei doi au aflat unde se află de la oficiul maritim de pe Ustica, iar apoi au fost plasați în carantină, în contextul pandemiei de coronavirus. Aventurile lor nu s-au terminat nici după acest episod – cei doi au încercat să fugă din carantină de două ori înainte să renunțe și să accepte să rămână în izolare. Ulterior, au decis să revină acasă și să își reia expediția cu o altă ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel