Italia. Detalii șoc în cazul zidarului român și a nepotului său, acuzați de uciderea unui mafiot italian: „Se aude o voce care nu are accent românesc“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Detalii șoc în cazul zidarului român și a nepotului său, de 17 ani, acuzați de uciderea unui mafiot italian. Înainte de a muri, victima a cerut ajutor. Conform apărării celor doi arestați, există o înregistrare în care se aude victima cerând ajutor și pe care se aude o voce care nu are accent românesc.

A cui este vocea care se aude pe fundalul înregistrării apelului telefonic pe care Franco Lettieri l-a făcut carabinierilor în seara zilei de 15 ianuarie, când a fost înjunghiat mortal? Aceasta este întrebarea pe care avocatul lui Petre și Bogdan, un zidar român de 57 de ani și nepotul său de 17 ani o ridică în fața instanței.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Ascoli Piceno (regiunea Marche). Petre Lambru l-ar fi înjunghiat de două ori pe Lettieri și l-a lăsat să zacă într-o baltă de sânge pe stradă. Cu ultimele puteri, italianul a sunat la 112 și a spus cine l-a atacat. Oamenii legii cred că cei doi au fost implicaţi într-un conflict provocat de o tranzacție cu droguri. În urma conflictului, românul şi-ar fi înjunghiat rivalul de două ori.

Vezi și: Caz complicat în Italia: Adolescent român de 17 ani și unchiul său, ARESTAȚI în legătură cu uciderea unui MAFIOT italian

La 48 de ore de la conflictul sângeros, nepotul lui Petre Lambru s-a prezentat singur la o secție de poliţie şi s-a predat. El a fost pus sub acuzare pentru complicitate la crimă. În urma acestui gest, polițiștii merg pe varianta potrivit căreia tranzacția nereușită s-ar fi petrecut între tânărul de 17 ani și italian, iar Petre și-a apărat nepotul cu un cuțit

Italia. Detalii șoc în cazul zidarului român și a nepotului său, acuzați de uciderea unui mafiot italian

 

Avocatul celor doi români a arătat că pe fundalul înregistrării apelului lui Lettieri se aude o voce care nu are „o inflexiune a Europei de Est, în timp ce ambii sunt români“. Lettieri a vorbit în acea seară cu operatorul care a răspuns la 112; i-a spus „m-au înjunghiat” arătând spre „tatăl lui Bogdan”. Se referea la Petre Lambru, al cărui nepot Bogdan (pe care Lettieri îl cunoștea) se află în prezent în închisoare pentru operațiunea de droguri din Cipru care a dus la arestarea la domiciliu și a altor membri ai familiei Lambru.

„Dar dacă este adevărat că cei doi români s-au aflat la locul crimei - camerele încadrează prima înjunghiere care a ajuns la victima din spatele coapsei stângi - era și altcineva? Cine a fost?“ sunt întrebările procurorilor. Pe scurt, mai sunt încă aspecte de clarificat cu privire la ceea ce s-a întâmplat între români și mafiotul italian, potrivit Il Resto Del Carlino.

„Se aude o voce care nu are accent românesc“

 

Cu toate acestea, există un punct fix și rezidă în cuvintele minorului care, predându-se  carabinierilor la două zile după infracțiune, a spus că el a fost cel care l-a înjunghiat pe Lettieri, lovituri care au dus la moartea sa. Cu toate acestea, nu a spus niciun cuvânt despre motivul atacului.

La rândul său, unchiul lui Bogdan, Petre a susținut întotdeauna că el nu a fost cel care l-a ucis pe Lettieri, dar instanța îl consideră suspect de crimă  în complicitate cu nepotul său.

Judecătorul a respins recent cererea de eliberare din închisoare sau, alternativ, de acordare a arestului la domiciliu, prezentată de avocatul Carnevali pentru Lambru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel