Italia. De Crăciun se va organiza o slujbă ortodoxă pentru românii din zona Santa Marinella

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Santa Marinella a dezvăluit programul de Crăciun din acest an. Comunitatea de români va avea parte de o slujbă ortodoxă / Foto: Unsplash
Italia. Santa Marinella a dezvăluit programul de Crăciun din acest an. Comunitatea de români va avea parte de o slujbă ortodoxă / Foto: Unsplash

Un Crăciun plin de evenimente, promovate sub semnul solidarității, cu multe întâlniri pentru tineri și vârstnici cât și pentru românii de aici. Administrația municipală din Santa Marinella, Italia, a ales două locații: centrul istoric și sala de consiliu a noii primării din Via Cicerone.

"Programul de Crăciun", a declarat primarul Pietro Tidei, "va oferi multe oportunități de distracție și agregare, respectând întotdeauna tradițiile, cu un ochi atent la persoanele în vârstă și la cele cu dizabilități, astfel încât nimeni nu va fi lăsat singur în perioada sărbătorilor”. De aceea, Santa Marinella a pregătit o surpriză pentru românii care își petrec sărbătorile departe de țara lor.

 

Slujbă de Crăciun pentru românii din Italia

 

Pe 23 decembrie, la Institutul Mater Gratiae, pentru numeroșii oaspeți străini aflați în oraș, la ora 12.00, va fi sărbătorit "Crăciunul Ortodox Fericit", cu o slujbă ortodoxă în limba română și ucraineană.

Toți românii din această parte a Italiei sunt așteptați să asculte slujba de Crăciun și să se bucure de restul evenimentelor pregătite de primărie.

De asemenea, tot în Ajunul Crăciunului, la biserica Sfântul Iosif, la ora 16.00, va avea loc un spectacol de "Ragazzi del Lago" despre Nașterea Domnului.

 

Lista evenimentelor de Crăciun 

 

Sezonul sărbătorilor de Crăciun se deschide duminică, la ora 10.30, cu inaugurarea noului parc Alibrandi, care promite să ofere multă distracție pentru copii. Pe 15 decembrie, cimpoierii vor anima străzile din centrul orașului Santa Marinella, întâlnire care se va repeta și pe 23 decembrie.

Evenimentele vor intra în plină desfășurare sâmbătă, 17 decembrie, cu un spectacol multietnic, care va avea loc la sediul municipal din Via Cicerone, cu degustări de mâncare tradițională de Crăciun din diferite țări din întreaga lume, inclusiv celebrele bucate tradiționale românești, dat fiind ca românii sunt una dintre cele mai amri comunități din Italia.

"Mai mult decât un cadou" este o petrecere programată pentru 19 decembrie, de la ora 16.00, găzduită tot în sala de consiliu, cu animație asigurată de Magicianul Lollo. Iar pe 22 decembrie va fi "Crăciunul împreună, altfel", de la ora 16.00, o petrecere și o animație muzicală pentru copiii cu dizabilități din oraș, grație voluntarilor Misericordiei.

Seara, "The voice for Peace" este titlul concertului programat la ora 21:15 în sala parohială Sfântul Iosif.

 

Sărbători fericite pentru toți românii de pretutindeni

 

Țoți cetățenii sunt invitați să participe în număr mare la evenimentele "Crăciun în centru", promovate de asemenea de delegatul Maura Chegia și consilierul Emanuele Minghella și la evenimentele de solidaritate promovate de consilierul pentru servicii sociale Pierluigi D'Emilio.

„Aseară, în sfârșit, împreună cu Lorenzo Sciarretta, delegatul pentru politici culturale al regiunii, am inaugurat fantasticul Sat de Crăciun de la castelul Santa Severa, un eveniment cu intrare gratuită. Nu-mi rămâne decât să adresez o primă urare tuturor cetățenilor, cu speranța că acesta poate fi un Crăciun al renașterii și al păcii pentru familiile noastre și pentru întreaga lume", a declarat primarul Pietro Tidei conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel