Italia. Daniel, condamnat la închisoare. Românul a lovit, mortal, un pieton

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Daniel, condamnat la trei ani de închisoare. Românul a lovit, mortal, un pieton
Italia. Daniel, condamnat la trei ani de închisoare. Românul a lovit, mortal, un pieton

Daniel Mihalache, românul de 38 de ani, rezident în Bozzano, care în data de 24 aprilie 2021 l-a lovit și ucis pe Stefano Giovannelli, a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare.

Tragedia s-a produs pe 24 aprilie, 2021, la ora 17.0, când Giovannelli, un îngrijitor la o școală din Lucca, se plimba cu soția sa pe marginea drumului.

La un moment, în zona restaurantul Nara, unde nu există trotuare, un BMW l-a lovit în plin. Automobilul venea din spate și Giovannelli nu l-a văzut. Impactul a fost foarte violent. La volan era Daniel Mihalache, care s-a oprit să ajute. Dar pentru Giovannelli era prea târziu și nici măcar medicii, sosii la fața loculi, nu l-au putut salva.

Românul a fost testat pentru consum de alcool și a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 3 ml la mie, cu mult peste norma de 0,5.  Pentru aceasta, șoferul român a fost arestat și plasat în arest la domiciliu, scrie lanazione.it.

Între timp, procesul s-a desfășurat într-o formă prescurtată, cu acuzația adusă de procurorul Alberto Dello Jacono. În urmă cu câteva zile, Mihalache a apărut în fața judecătorului Alessandro Trinci, care a emis sentința.

Un alt accident mortal, produs la sfârșitul lunii ianuarie, a curmat viața unei femei din Moldova.

 

Badantă moldoveancă din Italia, sfârșit cumplit: Eugenia, lovită mortal de un șofer căruia i-a intrat soarele în ochi 

 

O îngrijitoare din Republica Moldova și-a pierdut viața în Italia, după ce a fost lovită mortal de o mașină.  O îngrijitoare în vârstă de 61 de ani și-a pierdut viața în Italia. Tragedia s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 30 ianuarie 2022, în localitatea italiană Prignano din provincia Modena (regiunea Emilia-Romagna).

Eugenia Erman era originară din Republica Moldova și lucra de ceva timp ca badantă pentru o femeie din localitate.

Moldoveanca mergea pe jos, pe marginea drumului. Din primele informații prezentate de jurnaliștii publicației Il Resto del Carlino, totul s-a întâmplat în jurul orei 10:30 pe via Repubblica (cunoscută și ca Strada Provincială 21). Îngrijitoarea din Moldova mergea la acea oră pe jos, pe marginea străzii, când un autoturism Fiat Panda, ce venea din spatele ei, a lovit-o în plin.

Martorii care se aflau în zonă au solicitat imediat o ambulanță pentru femeia de 61 de ani, dar orice tentativă din partea paramedicilor de a-i salva viața a fost inutilă. Din păcate, Eugenia a murit la puțin timp după accident.

La volanul mașinii se afla un bătrân din aceeași localitate, care le-a spus oamenilor legii că a fost orbit de lumina soarelui și nu a reușit să o vadă pe îngrijitoare pe marginea străzii. Așa cum prevede legea italiană, pensionarul va fi anchetat pentru omucidere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel