Italia. Cuplu de români, escrocherie cu metoda „îmbrățișarea”. Îi lăsau pe bătrâni fără ceasurile de zeci de mii de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O tentativă de furt a fost raportată, la începutul săptămânii trecute, de un bărbat de 64 de ani în via Balilla din La Spezia. Acesta a povestit forțelor de ordine că o femeie cu accent străin s-a apropiat de un el, încercând de mai multe ori să-l îmbrățișeze, cu intenția clară de a-i sustrage ceasul de marcă pe care îl purta.

Realizând intenția femeii, victima a reușit să o țină la distanță, forțând-o să renunțe la intenția sa criminală. Înțelegând că a fot descoperită, femeia a reușit să scape, urcând într-o mașină care o aștepta. Datorită declarațiilor victimei și a investigațiilor ulterioare, anchetatorii au reușit să identifice mașina cu care a dispărut hoața. Polițiștii au constatat că automobilul în care urcase femeia a lovit, în timpul evadării, o altă mașină aflată în trafic, însă șoferul nu a oprit.

Prin urmare, șoferul a cărui automobil fusese lovit i-a urmărit pe făptași pentru a le cere explicații.  Într-un final, mașina în care urcase hoața a oprit prin Amendola. În acel moment, femeia a coborât din vehicul și a fugit, în timp ce șoferul, un român în vârstă de 35 de ani, a fost dus, mai întâi, la sediul poliției municipale pentru constatarea accidentului și apoi la Cartierul General al Poliției.

Investigațiile efectuate de agenții de poliție Spezia au permis identificarea cuplului. Românul în vârstă de 35 de ani, împreună cu soția sa, de 33 de ani, ambii fără domiciliu legal, au la activ mai multe jafuri, pe care le-au comis, de-a lungul timpului, în diferite provincii ale Italiei. În special, cei doi români sustrăgeau ceasurile de marcă. Ancheta a scos mai la iveală faptul că femeia deținea două acte de identitate românești, din care unul fusese obținut după căsătorie, scrie ligurianotizie.it.

Anchetatorii au mai identificat două episoade similare, care au avut loc pe 8 și, respectiv, 19 martie, în localitățile La Spezia și Pianoro, provincia Bologna, ai căror autori au fost cei doi români. Polițiștii au mai stabilit că cei doi români erau rezidenți în Spania, dar operau în Italia. Prin urmare, cei doi soi români au fost denunțați pentru furt agravat și puși la dispoziția autorității judiciare competente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel