Italia. CONTROALE intense pe străzi. Alt român amendat și lăsat fără mașina cu numere românești

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

La mai puțin de o zi după ce au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier italian, controalele poliției se intensifică. Un alt român a fost amendat și i-a fost sechestrată mașina. 

O serie de modificări aduse Codului Rutier din Italia interzice cetățenilor care au reședință în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Noua regulă a Codului rutier italian este valabilă începând de marți, 4 decembrie.

La puține ore de la punerea în aplicare a prevederilor legale, primele sancțiuni au fost deja aplicate, iar poliția italiană face controale intense pe întreg teritoriul țării. În timpul unor verificări, agenții au oprit pe o stradă din Florența un Audi cu plăcuțe de înmatriculare românești, informează cotidianul La Repubblica.

La volanul autoturismului se afla un român în vârstă de 50 de ani, care locuia în Italia de mai bine de 10 ani. Șoferul român a primit o amendă de 500 de euro, iar mașina i-a fost sechestrată.

Un alt șofer, de data aceasta chinez, care locuia în Italia de 7 ani și care conducea un autoturism Mercedes cu numere de înmatriculare spaniole, a fost sancționat în Viale Guidoni pentru aceeași infracțiune.

Primul caz semnalat a fost cel al românului din Ravenna, care a fost amendat cu 1.112 euro pentru că nu a respectat prevederile Codului Rutier din Italia.

IMPORTANT! Ce spune NOUA LEGE

Articolul 93 din Codul Rutier italian, alineatul 1 bis:

1-bis. Salvo quanto previsto dal comma 1-ter, e' vietato, a chi ha stabilito la residenza in Italia da oltre sessanta giorni,  circolare con un veicolo immatricolato all'estero.

1-bis. "Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate."

Citește și: Italia: Mașinile românești, VÂNATE din cauza numerelor: Român, amendat cu 1200 euro. I s-a confiscat autoturismul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel