Italia: Mașinile românești, VÂNATE din cauza numerelor: Român, amendat cu 1200 euro. I s-a confiscat autoturismul

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

O serie de modificări aduse Codului Rutier din Italia interzice cetățenilor care au reședință în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Un român a fost amendat cu aproape 1.200 de euro.

Un șofer român în vârstă de 30 de ani a fost amendat cu 1.112 euro pe raza orașului Ravenna pentru că nu a respectat prevederile Codului Rutier din Italia. Mai exact, polițiștii au stabilit că românul a încălcat regimul circulației autoturismelor înmatriculate în străinătate.

Agenții de la Poliția Rutieră din Ravenna l-au oprit pe conațional, marți, 4 decembrie, în timp ce se afla la volanul unui Opel Astra înmatriculat în România. Românul a prezentat documentele, însă s-a constat că nu acestea nu respectau prevederile legale în vigoare. Drept urmare, acestuia i-a fost ridicat certificatul de înmatriculare și i-a fost pus sechestru pe mașină. În plus, șoferul român a primit și o amendă de 1.112 de euro, sumă pe care tânărul a plătit-o pe loc, în numerar, agenților de poliție.

În urma controlului, polițiștii au constatat că românul nu a respectat prevederile articolelor 93 și 132 din Codul Rutier italian, în legătură cu documentele de circulație a vehiculelor înmatriculate în străinătate. În eventualitatea săvârșirii unei noi încălcări legii, acesta ar fi în pericol de a primi sancțiuni și mai grave, potrivit articolului din Corriere

IMPORTANT! Ce spune NOUA LEGE

Articolul 93 din Codul Rutier italian, alineatul 1 bis:

1-bis. Salvo quanto previsto dal comma 1-ter, e' vietato, a chi ha stabilito la residenza in Italia da oltre sessanta giorni,  circolare con un veicolo immatricolato all'estero.

1-bis. "Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate."

(w670)

Totodată, Legea 113/2018, votată în Parlamentul italian interzice inclusiv conducerea autovehicului aparținând unei rude sau unui prieten care trăiește în străinătate. Decretul prevede însă că mașinile în leasing sau închiriate pe termen lung de o societate străină pot circula în Italia fără limită de timp.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel