Italia. Consulatul General al Romaniei la Torino: "Măsuri obligatorii la sosirea din România în Regiunea Piemonte"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Consulatul General al României la Torino anunţă românii care urmează să călătorească în regiunea Piemonte că vor intra în vigoare o serie de noi măsuri obligatorii.

"Măsuri obligatorii la sosirea din România în Regiunea Piemonte

Regiunea Piemonte a stabilit o serie de instrucțiuni operative care completează prevederile naționale în materie de prevenire și gestionare a urgenței COVID-19.

Astfel, pentru cetățenii care sosesc în Italia din România, sunt aplicabile următoarele măsuri:

1. Obligativitatea completării unei declarații de intrare în Italia pentru persoanele care nu au completat declarația pe proprie răspundere stabilită la nivel național în primul punct de intrare în țară (aeroport, frontieră terestră sau port). Declarația va trebui prezentată medicului de familie, sau, în cazul persoanelor nerezidente, departamentului de prevenție din cadrul serviciului de sănătate publică local (vezi tabel alăturat), în termen de 24 de ore de la intrarea în Italia. Cele 14 zile de izolare vor curge de la momentul intrării în țară și vor fi efectuate la domiciliul persoanei.

2. În funcție de condițiile din locuința indicată (numărul de colocatari, prezența unor persoane fragile etc) Departamentul de sănătate publică locală poate dispune efectuarea izolării în structuri alternative identificate în colaborare cu Protecția Civilă, în conformitate cu prevederile regionale, pe cheltuiala persoanei supuse autoizolării, sau în altă locație indicată de persoana căreia îi este aplicabilă măsura care să ofere condiții adecvate de izolare.

3. Pentru persoanele care desfășoară activități în domeniul socio-sanitar (personal medical, asistenți sociali, asistente domiciliare) au fost stabilite următoarele măsuri suplimentare:

a) Persoanele care lucrează în structuri medicale regionale, structuri de asistență sociale, publice sau private, care sunt autorizate de Departamentul de sănătate publică, la revenirea din vacanță, oriunde ar fi fost efectuată, sau dacă au lipsit de la serviciu mai mult de 5 zile calendaristice consecutive, din orice motiv, vor trebui să completeze, obligatoriu, o declarație pe care să o predea sau să o transmită angajatorului.

b) Persoanelor care desfășoară activități de asistență a persoanelor și care au lipsit de la locul de muncă mai mult de 5 zile calendaristice consecutive, indiferent dacă au călătorit în străinătate sau în Italia, li se recomandă să completeze aceeași declarație, pe care să o predea angajatorului.

Pentru persoanele care desfășoară activități în domeniul sanitar, socio-sanitar și de asistență a persoanelor, Departamentul de sănătate publică locală competent va dispune efectuarea unui test tampon naso-faringian în cea de-a doua săptămână de autoizolare. În cazul în care rezultatul testului va fi negativ, iar persoana nu va prezenta simptome, va fi dispusă încetarea măsurii de autoizolare la expirarea termenului de 14 zile.

Costul testării va fi suportat de autoritățile regionale", se arată pe pagina Consulatului General al României la Torino, unde a fost ataşat şi un tabel cu coordonatele instituțiilor sanitare din Regiune.

sursa foto: Consulatul General al Romaniei la Torino

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel