Italia. Cine este soţia lui Mario Draghi, noul premier al Italiei. Familia sa, ferită de luminile reflectoarelor

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Mario Draghi, fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, mandatat de preşedintele Sergio Matarella să formeze noul guvern al Italiei, nu a fost mereu în lumina reflectoarelor. Însă şi mai discretă a fost prezenţa familiei sale în presă, mai ales soţia sa, Maria Serena Cappello, Serenella pentru cei mai apropiați de ea, despre care se ştiu foarte puţine lucruri.

Cei doi s-au căsătorit în 1973 și au doi copii.

Doamna Draghi, nobilă din naștere ca descendentă a soției marelui duce de Toscana Francesco de 'Medici, Bianca Cappello, este expertă în literatura engleză.

În ciuda rolurilor importante pe care le-a jucat Draghi în timpul carierei sale, cuplul trăiește simplu.

 

"Soţul meu nu este politician"

 

Printre puţinele titluri de presă pe care le-a făcut familia Draghi a fost în 2015, când cei doi soţi au fost surprinşi la un magazin, cumpărând mâncare pentru câinele lor.

În 2018, Maria Serena Cappello a fost întrebată de un jurnalist despre posibilitatea a Mario Draghi să devină premier. Atunci răspundea:

"Soțul meu nu va face guvern, nu este politician".

„Haide, taci”, Draghi a închis discursul, în timp ce părăsea secția de votare în care cuplul fusese la vot.

Cu câțiva ani mai devreme, când a părăsit președinția BCE, Draghi a glumit cu jurnaliștii care l-au întrebat ce va face: „Întrebați-o pe soția mea”. Poate președinția republicii? "Nu prea ştiu. Am spus asta de multe ori. Întrebați-o pe soția mea, ea știe mai multe”.

Citeşte AICI mai multe despre Mario Draghi

 

Copiii familiei Draghi

 

Draghi și soția lui, totuși, adoră să petreacă timp în Umbria, unde au mai multe proprietăți. Chiar aici, după o ceremonie romantică în biserică, Giacomo Draghi, al doilea fiu al cuplului, s-a căsătorit cu Valentina Orneli, terapeut nutrițional, și-a sărbătorit nunta: cuplul a întâmpinat oaspeții în verdeața unei vile de familie. Giacomo a fost instruit la Universitatea Bocconi și a lucrat timp de peste 13 ani la banca de investiții Morgan Stanley, cu sediul în New York, iar apoi, în mai 2017, s-a întors în Europa, la Londra, pentru a urma o carieră de portofoliu. Manager la LMR Partners , care se ocupă cu gestionarea investițiilor, potrivit repubblica.it.

Fiica cea mare, Federica, a absolvit Sapienza în Biochimie, apoi a plecat în străinătate pentru un masterat în administrarea afacerilor la Columbia Business School. Experiențele sale de muncă includ funcții de director de investiții în Genextra Spa și de membru al consiliului de administrație pentru IAB - Italian Angel pentru Biotech. Foarte activă pe LinkedIn, ea este obișnuită să împărtășească articole despre viitorul economiei, dezvoltarea tehnologică și știința, precizează aceeaşi sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel