Italia. IMPORTANT! Ce trebuie să faci ca să obții venitul minim oferit de stat

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând din această săptămână, se pot depune documentele prin care se obţine venitul de cetăţenie, ajutorul pe care statul italian îl oferă străinilor. 

Persoanele care vor îndeplini condiţiile vor primi la sfârşitul lunii aprilie cardurile unde le vor fi viraţi banii. Cei care vor folosi date false pentru a intra în posesia venitului de cetăţenie riscă închisoarea.

Deşi este criticat de Bruxelles, guvernul populist de la Roma nu renunţă la venitul de cetăţenie propus italienilor, dar şi străinilor cu rezidenţă de cel puţin zece ani în Peninsulă, cu atât mai mult cu cât datorită acestui venit de cetăţenie au câştigat alegerile anul trecut.

Ce valoare are venitul de cetățenie

 

Din 6 martie va fi gata formularul pe care trebuie să îl completeze cetăţenii pentru ca la sfârşitul lui aprilie cardurile cu bani să ajungă la ei. Evaluarea fiecărui caz în parte se va face de către Institutul Naţional de Protecţie Socială. Este practic vorba de un sprijin financiar de 500 de euro lunar, la care se adaugă un venit de 280 de euro pe lună pentru plata cheltuielilor aferente chiriei şi întreţinerii locuinţei.

Dacă solicitantul are un venit inferior acestei valori, statul italian va plăti doar diferenţa până la realizarea plafonului minim stabilit. Această diferenţă plătită de stat nu poate fi sub valoarea de 480 de euro pe an. Dacă solicitantul este o persoană singură şi fără venituri, va primi toată contravaloarea ajutorului de 500 de euro pe lună, la care se adaugă 280 de euro pe lună ca suport locativ în cazul care nu are o locuinţă şi va beneficia de tarife speciale la energia electrică şi la alimentarea cu gaze naturale.

Cât timp primești banii

 

Beneficiile au o durată de 18 luni, cu posibilitatea de reînnoire pentru un alt an şi jumătate, după o pauză de o lună între cele două etape. În schimb, beneficiarul se angajează să încheie un pact de muncă sau un aşa-zis pact de formare, în funcţie de calificări, în termen de 30 de zile de la acordarea venitului. Actul de muncă prevede un parcurs personalizat de introducere în câmpul muncii şi obligaţia de a accepta una dintre cele trei oferte de muncă pe care le va primi din partea centrului de angajare, pe baza unor criterii care ţin cont în principal de distanţa faţă de locul de reşedinţă şi de componenţa familiei.

Verificări ale averii din țară

 

În cazul cetăţenilor români, se vor face verificări în țara de origine, pentru a vedea dacă deţin sau nu proprietăţi. În caz afirmativ, conaţionalii noştri nu vor putea beneficia de acest sprijin financiar. Cine va transmite date în mod eronat şi va minţi pentru a avea acces la venitul de cetăţenie, va risca o condamnare de la doi până la şase ani de închisoare şi va fi obligat să returneze suma încasată. Pe lângă aceste sancţiuni, îi va fi interzisă solicitarea subvenţiei pentru următorii zece ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel